Només el 14% dels malalts que necessiten cures pal·liatives les reben

|

El 83% de la població mundial tenia accés escàs o nul a analgèsics opiacis.


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha denunciat que l'atenció que reben els malalts de cures pal·liatives segueix sent "insuficient" a nivell global. Cada any només el 14% dels pacients que necessiten d'aquestes cures les reben.


L'assistència pal·liativa aconsegueix la seva major grau d'eficàcia quan s'implementa en una etapa primerenca en el curs de la malaltia. Nacions Unides recorda que "no només millora la qualitat de vida dels pacients, sinó que a més redueix les hospitalitzacions innecessàries i l'ús dels serveis de salut".


40 milions de persones necessiten cures pal·liatives. El 78% en països d'ingressos baixos o mitjans. En el cas dels nens, fins al 98% dels que els necessiten viuen en aquests països més desfavorits, gairebé la meitat a l'Àfrica.


La majoria dels adults que els necessiten pateixen malalties cròniques com ara malalties cardiovasculars (38,5%), càncer (34%), malalties respiratòries cròniques (10,3%), la sida (5,7%) i diabetis (4, 6%).


La insuficiència renal, malaltia hepàtiques cròniques, esclerosi múltiple, Parkinson o l'artritis reumatoide són algunes de les afeccions que requereixen assistència pal·liativa.


El dolor és un dels símptomes més greus i freqüents que viuen els pacients que necessiten cures pal·liatives. De fet, el 80 per cent dels pacients amb sida o càncer i el 67 per cent dels pacients amb malalties cardiovasculars o malalties pulmonars obstructives experimentaran dolor entre moderat i intens al final de les seves vides.


El 2011, el 83% de la població mundial vivia en països en què l'accés a analgèsics opiacis era escàs o nul.


Una de les solucions és que se'ls països s'estableixin polítiques per enfortir i incrementar els recursos humans i la inclusió de les cures pal·liatives en els plans d'estudis bàsics de tots els nous professionals de salut. A més, l'OMS reclama una política sobre medicaments que asseguri la disponibilitat de medicaments essencials per gestionar símptomes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH