UGT reclama uns Pressupostos de 2018 que apostin per l'ocupació digna i la recuperació salarial

|

Ugtpresupuestos

                                                                                                                         Una política industrial que generi ocupació de qualitat.

UGT considera que la creació d'ocupació digna, la recuperació de salaris, drets i de serveis públics han de ser els pilars fonamentals de l'avantprojecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per a 2018.


Així, el sindicat que lidera Pepe Álvarez ha subratllat que els PGE de l'any que vé han de marcar diferències essencials amb els comptes públics de 2017 i han "d'atendre de forma prioritària els problemes reals dels ciutadans".


A més, UGT creu que els Pressupostos de l'any que vé han d'acabar amb el sacrifici al qual han estat sotmesos les pensions i els salaris dels empleats públics, de manera que creu que "s'ha de revertir la pèrdua de poder adquisitiu de tots dos tipus de rendes".


"La pèrdua de qualitat de vida dels empleats públics i els pensionistes no pot seguir sent eina per a l'ajust fiscal del Govern o el compliment dels seus compromisos d'estabilitat amb Brussel·les", ha asseverat.


En un comunicat, UGT ha reclamat al Govern que compti amb interlocutors socials en el procés de configuració dels comptes de l'Estat per a l'any que ve i que es deixi de banda la "marginació del diàleg social" a la qual han estat sotmesos a processos anteriors .


Per al sindicat, cal incrementar la despesa en polítiques socials i actuar sobre els ingressos establint un marc recaptatori just, que gravi en major mesura els beneficis empresarials generats pel cicle econòmic actual, i eliminar les deduccions que no persegueixin objectius prioritaris i mesurables.


La lluita contra el frau ha de ser un altre dels recursos que el Govern ha de reforçar, segons UGT. "Es tracta de dissenyar una política fiscal des del consens social i polític que permeti a Espanya créixer de forma estable i sostenible en el temps, que actuï sobre totes les figures tributàries i que tingui com a eix central el nivell de renda dels contribuents", ha assenyalat el sindicat.


UGT també proposa el desenvolupament de polítiques que persegueixin un model econòmic equilibrat i sostenible, amb més innovació i mitjançant l'enfortiment del mercat laboral, perquè "la planificació econòmica no pot descansar sobre un creixement de baixos costos laborals i bonificacions empresarials".


PER L'OCUPACIÓ DE QUALITAT, LA CONCILIACIÓ I LA IGUALTAT


Per això, l'organització sindical creu que és fonamental que el model productiu doni suport a una política industrial que generi ocupació de qualitat i que s'aborden de forma específica la situació laboral dels aturats de llarga durada de més edat, la incorporació dels joves al mercat de treball sense bretxes o la implantació de mesures que fomentin la conciliació i la igualtat.


No obstant això, el sindicat també conscient que cal fer front al dèficit de la Seguretat social i, per això, creu que cal articular mesures necessàries per alliberar al sistema públic de despeses que no li corresponen, de les polítiques d'incentius amb les que es retalles els seus ingressos i habilitant dotacions pressupostàries que garanteixin la seva sostenibilitat.


La clau, segons UGT, està en acabar amb les bonificacions a la contractació de les empreses amb càrrec a la Seguretat Social, a les despeses del ministeri d'Ocupació i Seguretat Social des de Pressupostos i destopar les bases de cotització.


D'altra banda, ha insistit que és essencial reflotar el sistema de protecció social per desocupació i millorar els seus nivells de cobertura i en què el sistema de pensions hauria de finançar-se tant per cotitzacions com per impostos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH