dimecres, 23 de octubre de 2019

Metges adverteixen que ni targeta ni els centres sanitaris poden utilitzar per al referèndum

|

CAP

La CGCOM recorda que la targeta sanitària no ha de ser utilitzada si no és per a la identificació del pacient.

La Comissió Permanent del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) expressa el seu rebuig al fet que els centres sanitaris s'utilitzin per a altres fins diferents dels assistencials com pot ser la celebració del referèndum que ha convocat la Generalitat de Catalunya, i avisa que la targeta sanitària no ha de ser utilitzada amb una altra finalitat que no sigui la identificació del pacient, el contrari podria contravenir el que disposa la normativa de protecció de dades.


El màxim organisme metge respon així davant al debat suscitat arran de les informacions en diferents mitjans de comunicació que la Generalitat de Catalunya podria utilitzar els centres sanitaris i les targetes sanitàries per a la celebració d'un referèndum. I, davant d'aquesta possibilitat, la Comissió Permanent sol·licita a l'Administració sanitària responsable que eviti l'ús inadequat dels centres sanitaris i de la targeta d'identificació.


El sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) compost pels centres d'Atenció Primària, consultoris locals, hospitals, centres sociosanitaris i centres d'atenció a la salut mental, té com a única finalitat la de garantir l'atenció pública efectiva i de qualitat a la ciutadania de Catalunya sense que els seus recursos puguin ser utilitzats per a altres funcions no previstes en la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'Ordenació Sanitària aprovada pel Parlament i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d ' Autonomia de Catalunya, que en definitiva només estaran afectes a la preservació de la salut dels pacients.


Així mateix, la Comissió Permanent entén que la targeta sanitària no ha de ser utilitzada amb una altra finalitat que no sigui la identificació del pacient per a ser atès o per prestar assistència sanitària.


"La utilització i ús de les targetes sanitàries per confeccionar i / o ser utilitzades com a cens electoral, és a dir, la utilització de les dades dels seus titulars per a fins diferents per als que originalment es van obtenir, és a dir, per a la correcta prestació d'una assistència sanitària, podria contravenir el que disposa la normativa de protecció de dades (LOPD) suposant un accés no autoritzat per part dels organismes implicats a dades confidencials ", adverteixen.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH