diumenge, 7 de març de 2021

El 13,7% dels alumnes de Secundària ha patit assetjament sexual i el 10,7% missatges indesitjats

|

Selectivitat

Publiquen una enquesta sobre assetjament sexual entre els alumnesEl 13,7% dels alumnes catalans diu haver patit assetjament sexual, que consisteix en acostaments molestos i seguiments, fora o dins del centre, segons xifres de l'Enquesta de Convivència Escolar i Seguretat a Catalunya, que registra un increment d'aquesta dada davant del 10,8% de l'enquesta de 2011, i recull que el 10,7% afirma haver rebut missatges no desitjats de contingut sexual --respecte del 9,1% del 2011--.


En un comunicat, la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, que va coordinar l'estudi al costat de la d'Interior, ha explicat que l'enquesta es va realitzar al novembre de 2016 entre una mostra de 8.749 alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de 110 centres educatius, als quals ha preguntat sobre la relació amb la seva escola i entorn, i el consum de drogues.


El 9,9% dels alumnes catalans diu haver patit assetjament, considerat com a tal un cop a la setmana o més, que suposa un lleuger descens enfront del 10,4% de l'enquesta de 2011, però també un petit increment del ciberassetjament - -també una vegada o més a la setmana--, passant del 3,5% al 3,7%.


S'observa una lleugera pujada en el nivell de comunicació d'aquest tipus de situacions als adults respecte a l'anterior edició: el 38,7% dels alumnes víctimes ho comunica als seus pares i el 36,7% al professorat, i augmenta la opinió que la intervenció del professorat en el conflicte va fer que acabessin els maltractaments, amb el 54,1%.


Entre els alumnes que han patit maltractament en general, quatre de cada deu manifesten que alguna vegada l'han rebut a través de mitjans digitals, i la Conselleria ha destacat la "major intensitat" que caracteritza el ciberassetjament, en poder donar-se les 24 hores, fora del centre, i l'impacte exponencial que es reprodueix cada vegada que es difon.


La Conselleria ha recalcat que la incidència de maltractament entre iguals es dóna independentment que el centre sigui de titularitat pública o privada, i que el programa 'aquíproubullying' posa a l'abast dels centres formació, estratègies i recursos per elaborar un projecte de prevenció, detecció i intervenció davant l'assetjament.


ALCOHOL I DROGUES


La percepció de perill del consum de drogues --incloent tabac - ha augmentat, però ha baixat lleugerament el nombre d'alumnes que afirma que ha pres alguna vegada alcohol, fins al 56%, mentre que han augmentat fins al 30% els que han consumit marihuana.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH