dimarts, 13 de abril de 2021

Barcelona destaca per la qualitat del servei de subministrament d'aigua

|

Aixeta aigua 2

La qualitat del servei de subministrament d'aigua destaca a Barcelona


L'Observatori dels Serveis Urbans (OSUR) assenyala a la capital catalana, al costat de Pamplona i Alacant, com una de les deu ciutats més ben valorades pel que fa a pràctiques, iniciatives i decisions relacionades amb els serveis públics.


OSUR fa públic el seu informe coincidint amb la intenció de l'alcaldessa Ada Colau de remunicipalitzar la gestió del servei de subministrament d'aigua de Barcelona. Així, aquest servei tal com es dóna actualment a la ciutat és la pràctica que més valoren els usuaris. Barcelona ha estat destacada en aquest primer llistat de bones pràctiques pels seus avanços en la digitalització dels seus serveis d'aigua, orientats a millorar l'experiència del ciutadà amb el servei.


Per primera vegada aquesta entitat reconeix la voluntat d'excel·lència en la prestació dels serveis públics municipals a diferents ciutats a partir de fets concrets que suposen un salt qualitatiu en la qualitat, en l'eficàcia o en l'eficiència del servei prestat o, si equitat i sostenibilitat. Reconeixement al servei enfocat a les persones, ja sigui en la seva qualitat de ciutadans o de treballadors, públics o privats, dels serveis.


Pamplona, Alacant i Barcelona han estat algunes de les ciutats seleccionades per l'Observatori dels Serveis Urbans (OSUR) per convertir-se en referents i desenvolupar bones pràctiques en l'àmbit dels serveis públics, al costat de Granada, Jaén, Vigo, Gijón, Pamplona, Sant Sebastià, Saragossa i la localitat sevillana de San Juan d'Aznalfarache.


RECONÈIXER LA VOLUNTAT D'EXCEL·LÈNCIA I ASSENYALAR DEFECTES


OSUR, plataforma pertanyent a l'Associació per l'Excel·lència dels Serveis Públics que vol convertir-se en l'altaveu de les opinions dels ciutadans sobre els seus serveis municipals, reconeix per primera vegada la voluntat d'excel·lència en la prestació de serveis públics a diferents ciutats a partir de fets concrets.


OSUR assenyalarà cada trimestre els intents seriosos d'avançar cap a l'excel·lència en la prestació dels serveis públics de les principals ciutats i pobles d'Espanya. De la mateixa manera, també destacarà aquells fets que manifestin degradació i mal acompliment del servei. Per a la selecció s'han agrupat els serveis en cinc categories: transport públic, subministrament d'aigua, recollida d'escombraries, neteja viària i cura de parcs i jardins.


Pel que fa als municipis on s'han detectat problemes, OSUR ha volgut assenyalar els que es produeixen de forma generalitzada i els que són un exemple de menyspreu a l'excel·lència en el servei al ciutadà per prejudicis o interessos polítics.


Palma de Mallorca, Màlaga i Valladolid destaquen per deficiències en la planificació de la recollida de residus i en la neteja les dues primeres; i per avaries i talls de subministrament d'aigua en els últims mesos en el cas val·lisoletà.


ENQUESTA REPRESENTATIVA I FIABLE


El Baròmetre OSUR és el resultat de la primera enquesta de caràcter anual centrada en mesurar els índexs de satisfacció i l'evolució de la valoració ciutadana dels serveis públics municipals a Espanya. La mostra d'alta representativitat i fiabilitat nacional, autonòmica i local contempla residents a les 30 poblacions més poblades del país (Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa, Màlaga, Alcalá de Henares, Alacant, Badalona, Bilbao, Cartagena, Còrdova, La Corunya, Elx, Gijón, Granada, l'Hospitalet de Llobregat, Jerez de la Frontera, Móstoles, Múrcia, Oviedo, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canària, Pamplona, Sabadell, Santa Creu de Tenerife, Terrassa, Valladolid, Vigo i Vitòria) corresponents a 13 comunitats autònomes, amb 5.262 enquestats de 18 a 79 anys al mes de juliol d'aquest any. El desenvolupament tècnic ha estat realitzat per IPSOS, sota la direcció dels experts de OSUR.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH