dimecres, 28 de octubre de 2020

Més de 35.000 morts a l'any a Espanya per bacteris multiresistents

|

Bacteris antibiu00f3ticos mort per infecciu00f3n 17.052.018


Més de 35.000 persones amb infeccions per bacteris multiresistents moren a l'any a Espanya, segons un estudi de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC).


Aquest estudi epidemiològic ha estimat la mortalitat bruta als 30 dies del diagnòstic de la infecció, i sorgeix amb l'objectiu de conèixer l'impacte clínic real en una mostra representativa per facilitar la planificació dels recursos sanitaris.


El portaveu de la SEIMC, Julio García Rodríguez, ha estat l'encarregat de detallar les troballes d'aquest estudi, que va registrar 903 pacients amb infecció per bacteris multiresistents entre el 12 i el 18 de març d'aquest any, dels quals 177 (19, 6 per cent) van morir durant el primer mes del diagnòstic de la infecció.


Així, els tres tipus d'infecció més comuna han estat les urinàries, les intraabdominals i les pneumònies.


De mantenir-se les dades de l'estudi al llarg de l'any, el nombre de pacients amb infeccions per bacteris multiresistents durant 2018 a Espanya serà de 180.600 i el nombre de morts arribarà a les 35.400.


"Això representa, per exemple, 30 vegades més que les morts per accidents en carretera, que va ser de 1.200 el 2017, segons dades de la Direcció General de Trànsit", ha assenyalat el president de SEIMC, José Miguel Cisneros, per contextualitzar les dades.


EDUCAR SOBRE ANTIBIÒTICS


Per la seva banda, el portaveu de la La Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Higiene, Ángel Asensio, ha recordat que la millora de les cures sanitàries necessita "un nombre suficient i l'adequada formació de professionals de control de la infecció".


"Per disminuir el risc d'infecció es necessita una major presa de consciència tant per les autoritats com dels ciutadans", ha assenyalat Asensio.


De fet, un estudi del 2017 estima que Espanya ocupa el primer lloc del món en consum d'antibiòtics sense cap raó epidemiològica que ho justifiqui.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH