dimarts, 21 de gener de 2020

La sobrecàrrega d'opcions poden tenir "conseqüències greus" per al cervell

|

cervell


Un estudi internacional amb participació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona ha analitzat els diferents aspectes conductuals i biològics que intervenen a l'hora de decidir davant d'una "sobrecàrrega d'opcions", per exemple sobre què menjar, i el cervell lluita per prendre una decisió.


L'estudi, realitzat a l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) a Estats Unit s i publicat a 'Nature Human Behavior', ha conclòs que "el nombre ideal d'opcions per escollir és probablement entre 8 i 15", depenent de la recompensa, la dificultat d'avaluar les opcions i les característiques de cada persona, ha explicat la UPF en un comunicat aquest dimarts.


"La sobrecàrrega d'opcions pot tenir conseqüències greus", ha dit el principal autor de l'estudi, el nord-americà Colin Camerer, que ha estat al càrrec d'un treball que també ha detectat quines regions cerebrals es actuen en aquesta situació.


Les exploracions per ressonància magnètica van revelar activitat en dues regions mentre voluntaris prenien decisions: l'escorça cingulada anterior (ACC), on es valoren els costos potencials i els beneficis de les decisions, i el estriàtum, una part del cervell responsable de determinar el valor de les coses.


Els investigadors van veure que l'activitat en les dues regions esmentades era més alta en subjectes que tenien 12 opcions per triar, i més baixa en aquells amb sis o 24 elements per triar, després de presentar-conjunts d'imatges de paisatges entre les que havien de triar una per imprimir en una tassa.


Una màquina d'imatge de ressonància magnètica funcional (fMRI) va registrar l'activitat en el cervell i, com a control, se'ls va demanar que miressin les imatges mentre havia de decidir un ordinador.


A mesura que augmenta la quantitat d'opcions, la recompensa potencial augmenta, però també comença a disminuir a causa de la disminució de la rendibilitat: "La idea és que triar la millor opció de 12 és probablement bastant bona, mentre que el salt a la millor dels 24 no és una gran millora ", ha considerat Camerer.


IDEAL D'OPCIONS


Camerer ha observat que 12 no és un "nombre màgic", sinó un element experimental, i ha estimat que el nombre ideal d'opcions per a una persona és probablement entre 8 i 15, depenent de la recompensa percebuda, la dificultat d'avaluar les opcions i les característiques individuals de la persona.


"Les persones tendeixen a sentir-se més lliures, com si tinguessin més c ontrol sobre les seves vides, quan tenen més opcions per triar. Essencialment, els nostres ulls són més grans que els nostres estómacs", ha conclòs.


La investigació futura en aquesta àrea podria explorar i intentar quantificar els costos mentals de prendre una decisió. "Què és l'esforç mental? Què costa el pensament? Es comprèn malament", han assegurat.Hi han participat en l'estudi les investigadora de la UPF Rosemarie Nagel (Icrea) i Elena Reutskaja; el de l'Hertie Institute for Clinical Brain Research de Grüneburgweg (Alemanya) Axel Lindner i el de la T & C Brain-Machine Interface Center de Caltech Richard A. Andersen.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH