dimecres, 19 de gener de 2022

Augmenta l'obesitat de joves un 5% des del 2000

|

obesitat Infantil


La prevalença  d'obesitat entre els joves espanyols ha augmentat entre un 3 i un 5 per cent des de l'any 2000, segons ha informat el membre el membre de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC), Javier Aranceta, al·ludint a les dades preliminars del 'Estudi ENPE', dirigit per l'expert i que ha estat presentats durant el Congrés Nutrimad, que aquests dies se celebra a Madrid i que uneix el IV World Congress of Public Health Nutrition i el XII Congrés de la SENC.


Es tracta d'un estudi transversal realitzat sobre una mostra de 6.800 persones a Espanya, en el qual es posa de manifest que, si bé l'obesitat infantil s'està estabilitzant, hi ha diferències en la distribució i evolució del problema en diferents grups de la població, en funció del sexe o condicionants socioeconòmics, entre d'altres factors.


"Hi ha grups de població de classe mitjana i alta en què la prevalença d'obesitat en les noies ha disminuït, el que demostra que preocupant que els nostres fills mengin millor i es moguin més es pot revertir aquest problema. No obstant això, cal posar el focus en els entorns més modestos ja que és aquí on més està augmentant les taxes d'obesitat i sobrepès, pel que és necessari incidir perquè les famílies sàpiguen triar i organitzar millor una alimentació saludable ", ha comentat el doctor Aranceta.


23% DE SOBRECÀRREGA PONDERAL ENTRE ELS NENS DE 3 I 25 ANYS


En concret, i segons els resultats del treball, a nivell general la prevalença d'obesitat entre els joves se situa en el 11,3 per cent, situant-se el percentatge en el 12,6 per cent en el cas dels nois i en l'11 , 2 al cas de les noies. A més, la sobrecàrrega ponderal (la suma de l'obesitat i sobrepès) se situa en el 23 per cent entre els nens de 3 a 25 anys.


L'expert ha cridat l'atenció que la meitat d'aquests nens i joves seran adults obesos i tindran malalties cròniques com, per exemple, cardiovasculars o diabetis, pel que ha insistit en la necessitat de posar el focus en ells per millorar la seva educació nutricional.


"L'obesitat infantil segueix el seu progrés, encara que potser més lentament. El període de crisi ha afectat negativament i, segurament, les dades han estat millors perquè els aliments amb alta densitat energètica i poc valor nutricional són més barats. Ara bé, espero que a partir d'ara aquestes dades siguin millors", ha recalcat el doctor, per informar que Andalusia i Canàries són les regions on hi ha un major impacte de l'obesitat infantil.


Pel que fa a Europa, Aranceta ha informat que està en les posicions més altes. "Tots els països del sud d'Europa tenim una major prevalença d'obesitat en totes les edats, inclosos els nens. Estem millor que Anglaterra i algunes zones d'Alemanya, però pitjor que el nord d'Europa, per la qual cosa cal que mirem a aquests països per millorar", ha argumentat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH