dimecres, 5 de agost de 2020

Foment amaga una pujada de les tarifes a les autopistes aprofitant cap d'any

|

Autovia a5 autopista carretera 27.032.018


El Ministeri de Foment, a proposta de la Delegació del Govern a les Societats de Peatge, ha resolt l'actualització de les tarifes de les autopistes dependents de l'Administració General de l'Estat, amb efectes de demà, 1 de gener, i d'acord, fonamentalment , al creixement de l'índex de preus al consum (IPC).


S'exceptuen d'aquesta actualització les autopistes gestionades per Seittsa, per a les quals es va publicar ahir l'acord del Consell de Ministre que va aprovar les seves tarifes.


D'aquesta manera, a partir de demà i segons ha establert una ordre ministerial, a les actuals tarifes de les autopistes dependents de l'Estat se'ls aplicarà un increment d'entorn l'1,67%, si bé, per l'evolució dels tràfics respecte als previstos, la variació oscil·larà entre el 1,71% de l'autopista AP-66 Campomanes-Lleó i el 1,65% a l'autopista AP-7 en el tram Estepona-Guadiaro.


Excepcionalment, 3 autopistes patiran una variació més gran, donat que a aquesta cal afegir pujades esglaonades previstes anteriorment per finançar costos relacionats amb excessos de valoració d'expropiacions, execució d'obres o finançament de bonificacions de peatge.


En concret, a l'AP-7 Alacant-Cartagena, la pujada anterior i la prevista per aplicació del Reial Decret 1609/2010, de 26 de novembre suposa que finalment les tarifes variaran un 2,69%.


A l'autopista AP-9, el valor previst incrementat per aplicació dels reials decrets 1733/2011, de 18 de novembre i 104/2013, de 8 de febrer, esdevé que les tarifes s'incrementaran un 3,51%.


Finalment, a l'autopista AP-46, Màlaga-Alto de las Pedrizas, d'acord amb l'increment abans descrit i amb el que disposa l'Ordre FOM / 3406/2010, de 2 de desembre i en l'Ordre del Ministeri de Foment de 30 de gener de 2018, les seves tarifes variaran un 2,69%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH