dissabte, 24 de agost de 2019

Catalunya s'incorpora a la història clínica digital d'Espanya

|

La Conselleria de Salut de la Generalitat s'ha incorporat a la història clínica digital Interoperable del Sistema Nacional de Salut (HCDSNS), el projecte que permet que els informes clínics dels pacients estiguin disponibles en qualsevol consulta mèdica de l'Estat dins del Sistema Nacional de Salut (SNS), ha informat el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social en un comunicat aquest dijous.


D'aquesta manera, a més, està previst que "en els pròxims mesos" els metges catalans puguin accedir als informes dels pacients d'altres comunitats.


Amb la incorporació de Catalunya, s'incrementa de forma substancial l'accessibilitat d'informació clínica electrònica interoperable per 7.890.000 de persones, fet que suposa un total de 42.810.000 de ciutadans en el total del SNS, i permet arribar a una cobertura del 94,64 per cent sobre la població atesa en la sanitat pública.


Els conjunts de dades formen part dels informes emesos per Atenció Primària, especialistes, serveis d'Urgències, altes hospitalàries, Infermeria, laboratori, proves d'imatge i altres proves diagnòstiques.


D'altra banda, hi ha la Història Clínica Resumida, que suposa un extracte, generat en el moment en què se sol·licita, de les dades de la història clínica del pacient més rellevants davant d'una necessitat d'assistència sanitària.


pacients crònics


Els documents disponibles de cada pacient depenen, en primer lloc, dels contactes que hagi tingut amb el sistema sanitari (si ha anat al seu metge de família, a urgències, si ha estat hospitalitzat, etcètera) i, d'altra banda, que la comunitat autònoma respectiva els hagi normalitzat i posat a disposició, cosa que estan duent a terme de manera progressiva.


Els ciutadans també poden accedir a les seves dades clíniques mitjançant un sistema d'identificació digital, i també poden conèixer des de quins centres i serveis s'ha accedit a la seva informació personal de salut, restringir de forma selectiva l'accés a documents i reclamar en cas que considerin injustificat un accés.


Aquest projecte es troba connectat amb les successives iniciatives de la UE per a la comunicació d'informació clínica entre els estats membres.


El Ministeri s'ha compromès juntament amb 14 comunitats autònomes a proveir el servei d'intercanvi d'Històries Clíniques Resumides a nivell europeu el 2020.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH