dilluns, 10 de agost de 2020

Renfe incorporarà a 826 treballadors, la meitat maquinistes

|

Renfe ha llançat una oferta de treball per incorporar un total de 826 nous treballadors a la seva plantilla, dels quals més de la meitat, uns 450 efectius, seran maquinistes.


Es tracta d'una les grans convocatòries públiques per contractar nou personal de la història de la companyia ferroviària pública després de la realitzada el 2017, quan va incorporar a 925 efectius.


En virtut de l'oferta d'aquest any, a més dels 450 maquinistes, Renfe reclutarà 225 nous operadors comercials, dels quals 80 seran per a Catalunya i els 145 restants per a la resta del país, segons consta en la convocatòria.


Així mateix, reclutarà 150 operadors de fabricació i manteniment, entre els quals figuren especialistes en electricitat i electrònica, en xapa i soldadura i en subministraments.


Quant als maquinistes, 25 d'ells es destinaran als tràfics transfronterers entre Espanya i França, i altres 25, a serveis ferroviaris a Catalunya.


Renfe suma aquesta oferta d'ocupació a les que realitza anualment des de 2015, quan va tornar a contractar personal després dels anys de la crisi amb la selecció de 75 treballadors.


En 2016 va llançar dues ofertes, una per 522 empleats, la meitat maquinistes, i una altra per 62 treballadors i set directius, mentre que la corresponent a 2017 és, de moment, la major de la història de l'empresa, atès que va sumar 925 efectius .


EuropaPress 1286159 Tren AVE


En aquest any, en un primer moment va seleccionar 250 maquinistes i, posteriorment, va llançar un procés per 675 efectius, 375 d'ells també conductors. En 2018, l'oferta va ser per a 600 treballadors.


RENOVAR LA PLANTILLA DAVANT LA COMPETÈNCIA


Tots aquests processos de selecció formen part del pla d'ocupació que Renfe va pactar amb els seus sindicats en el marc de l'últim conveni col·lectiu. El programa va lligat a plans de baixes voluntàries pels que ofereix deixar l'empresa als treballadors de més edat i antiguitat.


L'objectiu últim de Renfe amb aquests plans és reduir l'edat mitjana de 54 anys que presenta la seva plantilla, actualment d'uns 14.580 treballadors, a més de millorar la seva productivitat, competitivitat i qualificació professional mitjançant la incorporació de nous perfils adequats als nous serveis.


Renfe llança la nova oferta d'ocupació després de recentment aprovar el seu nou pla estratègic, centrat en la digitalització i la internacionalització, així com a preparar l'empresa per la liberalització del transport de viatgers en tren, programada per a desembre de 2020, i la conseqüent entrada d'operadors privats competidors.


Els interessats en la nova oferta d'ocupació de Renfe que reuneixen els requisits que demana la companyia ferroviària compten fins el proper 7 de març per presentar a l'operadora la seva sol·licitud per participar en el procés de selecció.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH