dimecres, 27 de maig de 2020

Juan Mayorga, nova 'M' de la Reial Acadèmia Espanyola

|

El dramaturg Juan Mayorga ingressarà el proper diumenge 19 de maig a les 19.00 hores a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), en un acte en el qual passarà a prendre possessió de la cadira 'M'.


El nou acadèmic, elegit el 12 d'abril passat de 2018, llegirà el discurs titulat 'Silencio' i li contestarà, en nom de la corporació, l'acadèmica Clara Janés.


Mayorga imatge 1


La cadira 'M' estava vacant des que el seu previ ocupant, l'acadèmic i poeta Carlos Bousoño, va morir a l'octubre de 2015. Bousoño era degà de la corporació, el seu membre més antic.


La candidatura de Mayorga va ser presentada pels acadèmics Luis María Anson, Luis Mateo Díez i José Manuel Sánchez Ron. Tal com estableixen els estatuts i el reglament de la RAE, el nou acadèmic havia de llegir el seu discurs d'ingrés a la corporació per prendre possessió de la seva plaça.


La RAE compta amb un total de 46 cadires acadèmiques. L'últim a ingressar a la institució el passat mes de febrer, després de la lectura del seu discurs, va ser l'assagista i filòleg Carlos García Gual.


Juan Mayorga es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) i en Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Madrid el 1988. Deu anys més tard, es va doctorar a la UNED amb la tesi 'La filosofia de la història de Walter Benjamin'.


Mayorga ha estat professor de Matemàtiques en centres universitaris i instituts d'ensenyament secundari de Madrid i Alcalá de Henares i professor de Dramatúrgia i de Filosofia a la Reial Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid. Actualment és director de la Càtedra d'Arts Escèniques i director del Màster en Creació Teatral de la Universitat Carlos III de Madrid.


La seva àmplia obra teatral, entre les quals destaquen 'Himmelweg', 'El chico de la última fila', 'Animales nocturnos', 'Hamelin', 'Cartas de amor a Stalin' y 'La paz perpetua', ha estat traduïda a més de trenta idiomes.


Ha obtingut, entre altres, el següents premis: Europa Noves Realitats Teatrals (2016), Nacional de Teatre (2007), Nacional de Literatura Dramàtica (2013), Nacional de les Lletres Teresa d'Àvila (2016), Valle-Inclán (2009), Ceres (2013), la Barraca a les Arts Escèniques (2013), Ull Crític de Ràdio Nacional (2000) i Max al millor autor (2006, 2008 i 2009) ia la millor adaptació (2008 i 2013).

relacionada El director de la RAE demana més atenció dels polítics per a la institució

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH