dimarts, 11 de agost de 2020

Ciència i Tecnologia, les assignatures més baixes en les competències bàsiques escolars catalanes

|

Les competències de ciència i tecnologia i les matemàtiques es mantenen com les més baixes en les proves d'avaluació de les competències bàsiques realitzades en quart de l'ESO, en què els millors resultats estan en llengües.


Escuela1


A Primària, medi natural és la més baixa i destaquen els bons resultats d'anglès i matemàtiques, segons el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Carles Martínez, i el president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, Joan Mateo.


MILLORAR EN MATEMÀTIQUES I EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA A SECUNDÀRIA


Després de la lectura dels resultats, s'ha de millorar en matemàtiques de Secundària i superar els 70 punts -s'ha situat a 68,2-, que equivalen a 500 punts en les proves, un objectiu que ja van marcar l'any passat però no han aconseguit , per la qual cosa s'ha reforçat la formació a professors.


En les proves de quart de Secundària, la competència cientificotecnològica ha tingut aquest any una mitjana de 66,2 punts, pujant una dècima respecte a la de 2018, mentre que en matemàtiques la mitjana ha baixat tres dècimes, fins al 68,2.


MATEMÀTIQUES I LLENGUA ANGLESA, ÈXIT EN LES PROVES DE SISÈ DE PRIMÀRIA


Enmig natural de Primària, la nota mitjana ha baixat a 68,1 respecte al 70,2 de l'any anterior, que va ser el primer a observar-se.


La resta de matèries superen els 70 punts, i per exemple, en les proves de sisè de Primària d'enguany, destaquen les matemàtiques amb 78,2 punts -que baixa respecte als 79,2 de l'any anterior- i llengua anglesa, amb 78,2 també, per sobre del 76,3 del curs anterior i acostant-se al 79,9 que va aconseguir el 2017.


Llengua catalana ha tingut una mitjana de 75,5 punts, que ha pujat enfront dels 73,6 del curs anterior i s'acosta als 75,8 de fa dos anys, mentre que en llengua castellana el resultat ha estat de 74,4 , per sota dels 77 punts de 2018.


A L'ESO, LLENGUA ES SITUA A PRIMERA POSICIÓ


En quart de l'ESO, destaquen les competències en llengua castellana, amb un 78,6 de mitjana que puja respecte el 77,3 de l'any anterior i arriba a la nota més alta en els últims anys -igual que en 2017-, el mateix que ocorre en llengua catalana, amb un 77,5 de mitjana, mentre que en anglès s'ha assolit 78,2 punts, tres dècimes menys que en 2018.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH