dissabte, 14 de desembre de 2019

Més de 500 medicaments tenen problemes de subministrament

|

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat l'Informe semestral sobre la situació dels problemes de subministrament a Espanya 'en què 560 medicaments tenen problemes de subministrament - fins al 30 de juny-.


AMPS medicaments


Durant el primer semestre de 2019, l'AEMPS ha rebut 940 notificacions de problemes de subministraments, els quals afecten el 2,7% de les presentacions de medicaments autoritzades. Aquesta xifra suposa un augment del 25,5% respecte al segon semestre del 2018 i superen ja les notificacions rebudes en tot l'any 2017.


L'increment en les notificacions ha estat motivat per la implementació de la nova reglamentació sobre serialització i dispositius de seguretat de medicaments, d'obligat compliment des del 9 de febrer.


"Tot i aquest increment, es pot afirmar que el seu impacte ha estat mínim en els problemes de subministrament gràcies a l'adopció de mesures com comercialitzacions, fabricacions excepcionals o autoritzacions de distribució de medicaments. A més, si bé el nombre de notificacions és realment elevat, això no vol dir que totes aquestes notificacions derivin en un problema de subministrament del medicament ni molt menys en un problema assistencial, que només es dóna en un petit percentatge dels casos ", explica l'organisme.


ELS PROBLEMES DE FABRICACIÓ SUPEREN EL 60% DE LES CAUSES


Pel que fa als notificadors de problemes de subministrament la distribució és molt similar a la de l'anterior semestre, ja que el 86 per cent van ser notificats pels titulars d'autorització de comercialització.


En conjunt, els problemes de fabricació i / o capacitat superen el 60 per cent de les causes, la qual cosa suposa un augment respecte al segon semestre de 2018, en el qual ocasionaven el 50 per cent dels problemes de subministrament.


En el passat semestre es van produir 146 notificacions de problema de subministrament a causa de problemes de qualitat, la qual cosa va suposar el 19 per cent dels problemes de subministrament, a causa de les alertes de qualitat sorgides com a conseqüència de la detecció d'impureses en el principi actiu valsartan .


L'augment de les notificacions de problemes de subministrament es correspon, majoritàriament, a medicaments subjectes a prescripció mèdica que s'adquireixen en les oficines de farmàcia, si bé es manté la major proporció de notificacions de medicaments d'ús hospitalari.


ELS PROBLEMES ES RESTABLEIXEN EN UN 50,3% DELS CASOS


En relació a la resolució de problemes de subministrament, dels 940 problemes de subministrament, iniciats entre l'1 de gener de 2019 i l'1 de juliol del mateix, el restabliment s'hauria aconseguit en el 50,3 per cent dels casos, un 5 per cent més que el semestre anterior (45,8%).


Els problemes de major impacte de durada van ser superiors a 3 mesos, si bé el percentatge de problemes de subministrament d'impacte mitjà que duren més de 3 mesos ha disminuït fins al 42 per cent, respecte al semestre anterior.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH