Més de 24.000 menors vulnerables en campaments de CaixaProinfància

|

Activitats d'estiu de CaixaProinfància 2019 Cu00c9SAR Lucadamo LA CAIXAUn total de 24.061 nens, nenes i adolescents han participat aquest estiu als centres oberts, colònies urbanes i campaments d'estiu promoguts pel programa CaixaProinfància a 29 províncies espanyoles.


A Catalunya, l'han fet 7.062 els nens i joves, dels quals 6.791 són de la província de Barcelona, 130 de la província de Girona, 104 de la província de Lleida i 37 de la província de Tarragona.


Les tres iniciatives, centres oberts, colònies urbanes i campaments, estan organitzades per diferents entitats socials de les més de 400 vinculades a CaixaProinfància.


La Caixa destina 15,6 milions d'euros -5.300.000 d'euros a Catalunya- al desenvolupament d'aquestes activitats en què es tracten diferents temàtiques: esportives i psicomotores, artístiques, lúdiques, socials, mediambientals i cognitives.


La finalitat d'aquests serveis és assegurar el dret a l'oci i el temps lliure de la infància que viu en situació de pobresa, i d'aquesta manera, facilitar els beneficis educatius i personals que comporten aquestes experiències, contribuint al seu desenvolupament personal, social i cultural .


Els centres oberts es caracteritzen per oferir un servei diari durant tot el curs, fora de l'horari escolar, i que també pot contemplar activitats de cap de setmana.


Disposen d'un projecte educatiu propi i d'una programació anual que organitza en funció de les edats dels participants, els objectius educatius, les activitats, els recursos humans i materials, la temporalitat de la seva execució i el sistema d'avaluació. Durant aquest curs participen 15.576 joves de CaixaProinfància i 4.759 de Catalunya.


D'altra banda, 16.069 menors de tot l'Estat i 4.707 de Catalunya accedeixen enguany a les colònies urbanes, també anomenades escoles de vacances.


Aquestes es caracteritzen per ser un projecte d'educació que es desenvolupa intensivament en períodes de vacances, ocupant el que normalment seria l'horari escolar dels participants.

Els campaments són activitats intensives que es desenvolupen en períodes de vacances i que impliquen el desplaçament a un lloc diferent de la residència habitual, generalment en contacte amb la natura, i durant aquestes vacances gaudeixen d'ells 5.039 joves de tot Espanya, dels quals 2.000 són de Catalunya.


CaixaProinfància busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills afavorint el ple potencial i les capacitats dels menors amb un programa dirigit a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH