dilluns, 30 de març de 2020

Aragonès ordena retallades generals als organismes públics

|

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha ordenat retallades en les conselleries i en les empreses públiques catalanes --corresponents a un 6%--, almenys pel que fa referència al pagament de nòmines, serveis bàsics i inversions i despesa ja compromesos, per quadrar, d'aquesta manera, els comptes del 2019 i no generar més dèficit.


Pere Aragonès al Consell Executiu


Les entitats hauran de presentar a Economia un programa de retallada del 6% sobre el total del seu pressupost. Les conselleries i empreses públiques afectades superen el centenar, entre les quals destaquen els Ferrocarrils de la Generalitat, l'Institut Català de Finances, la Fira 2000 o la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.


L'ORDRE JA HA ENTRAT EN VIGOR


L'ordre va ser publicat pel departament d'Economia el 6 d'agost al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), una ordre que ja ha entrat en vigor.


La justificació per part d'Economia és que "els objectius són el manteniment del nivell de prestació dels serveis públics fonamentals i el compliment dels compromisos ineludibles de despesa".


Les entitats del sector públic on la Generalitat participa de manera majoritària o les que estan adscrites i que subministren informació comptable a la Intervenció General, estan obligades a comunicar fins a dimecres que l'import de l'ajust a realitzar en el seu pressupost de despeses.


VIA LLIURE A QUALSEVOL ALTRE DESPESA DE CARÀCTER URGENT


"Qualsevol expedient de despesa de caràcter urgent i inajornable que no pugui ser tramitat durant el 2020 requerirà l'autorització prèvia del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda o òrgan a qui delegui, d'acord amb les instruccions que es dictin a aquest efecte per la Intervenció General".


LA CARTA DE SÁNCHEZ A LA GENERALITAT


Aragonès tem la pèrdua d'autonomia financera si no compleix els objectius, de manera que hauria de tornar a finançar-se amb el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i no podria prendre decisions lliures.


Una cosa que ha augmentat sobretot després de la carta que la Generalitat va rebre de Govern de Sánchez on reclamava mesures d'ajustos en les despeses farmacèutiques i sanitaris.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH