El Banc Santander tanca unes altres 164 oficines per culpa de l'ERO

|

el Banc Santander tanca aquest 4 de octubre altres 164 oficines en el marc de l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que emprendrà l'entitat i que contempla la clausura d'un total de 1.150 sucursals.


D'aquesta manera, segons el calendari marcat per Banco Santander, després d'haver fet fora el tancament en 176 oficines fa dues setmanes, aquest divendres 4 d'octubre es porta a terme la cloenda d'altres 164 sucursals, a les quals seguiran 175 més el dia 18 de octubre, altres 200 el 8 de novembre i 211 el dia 22 del mes que ve.


SantanderEn aquesta nova sèrie, Banco Santander tancarà 37 oficines a Galícia, 28 a Catalunya, 24 a Andalusia i tretze a Castella i Lleó. Alhora, es veuran afectades 12 sucursals a Madrid, onze a València i Múrcia; 09:00 a Aragó, Navarra i la Rioja, i vuit a Castella-la-Manxa.


Est 4 d'octubre també baixaran la persiana sis oficines a les Balears ia Extremadura, respectivament; mentre que seran quatre les sucursals que tancaran al País Basc, quatre entre Cantàbria i Astúries, i dos a Canàries.


El banc va comunicar que començaria a executar aquest pla després que finalitzés el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banc Popular al grup, el que va tenir lloc el passat mes de juliol.


L'entitat va dur a terme el tancament de 116 oficines en els mesos de maig i juny, però en aquest cas es va tractar de sucursals que es van tancar en territoris pilot o perquè el seu negoci era limitat i es van traspassar a agents col·laboradors, segons les fonts consultades.


Sumant tots els tancaments ja executats i els previstos per a aquest divendres, Banco Santander hi haurà clausurat 542 oficines. Segons el previst, encara queden tres tandes més que afectaran 586 sucursals, fins a sumar 1.128. Les 22 restants són oficines residuals que podrien anar ajustant-se a mesura que es va completant el pla.


SENSE MUNICIPIS EXCLOSOS


Malgrat l'anunci dels 1.150 tancaments, cap municipi es quedarà sense serveis bancaris, ja que, a més que la majoria de les clausures s'estan produint a les ciutats, la xarxa d'agents i col·laboradors s'està reforçant.


Amb tot, cada oficina que es tanca té una altra sucursal del grup a una distància mitjana d'uns 230 metres. El banc ha explicat en diverses ocasions que la racionalització de la xarxa s'emmarca en la necessitat de millorar l'eficiència a causa de la duplicitat derivada de la integració de Banc Popular.


PROP DE 2.000 PERSONES S'HAN ACOLLIT A ERO


Banco Santander i la representació sindical van signar el passat mes de juny un ERO que preveu el tancament de 1.150 oficines, l'extinció de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.


Segons l'última comissió de seguiment de l'ERO del passat 15 de setembre, 1.987 persones, el 61,6% del total, s'havien adherit a la reestructuració de forma voluntària, de les quals 1.018 ja s'han desvinculat i queden altres 969 que van ser acceptades però encara estan pendents d'executar.


Per a serveis centrals, centre corporatiu i estructures intermediàries el termini d'adscripció va finalitzar el 19 de juliol i es va executar aquest mateix mes.


En el cas de xarxa comercial, la data límit per adscriure és el 15 de novembre i la d'execució fins al 31 de desembre, mentre que per a les àrees de recursos humans, control de xarxa, unitat d'atenció minorista i riscos la data límit per adherir és el 31 de gener de l'any que ve, amb una data d'execució del 31 de març de 2020.


CONDICIONS


Per cobrir les extincions, Santander oferia als empleats d'entre 55 i 61 anys prejubilar amb el 80% del salari pensionable o amb el 75% més el 60% del complement voluntari, mentre que als més grans de 62 anys se'ls ha d'abonar l'equivalent a 20 dies per any treballat, amb el límit d'una anualitat, i sense primeres.


El col·lectiu d'entre 50 i 54 anys podrà deixar l'entitat amb el 60% del salari pensionable de sis anualitats i un límit màxim de 380.000 euros, sense descompte per desocupació i amb un conveni especial amb la Seguretat Social fins els 63 anys, actualitzable fins un màxim del 3%.


A aquest grup també donarà primes per voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni complet treballat, una cosina addicional d'entre 5.000 i 30.000 euros en funció de la seva antiguitat i una altra de 15.000 euros.


Quant als treballadors de 49 anys o menys, o els que tinguin una edat superior però no s'acumulin 15 anys d'antiguitat, les extincions vindran acompanyades d'una indemnització de 40 dies per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats.


Aquest col·lectiu també tindrà primes de voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni d'antiguitat i altres d'entre 5.000 i 30.000 euros en funció dels anys que porti al banc.


Banco Santander ha assumit el compromís de recol·locar al 100% dels que vulguin seguir treballant, tal com ha passat en altres ocasions. En l'ERO dut a terme en 2016 es va aconseguir aquest objectiu, mentre que en l'ajust emprès el 2018 l'èxit fins ara ha estat del 73%, amb previsió d'arribar al 100% en el segon semestre de l'any.

relacionada El Banc Santander ja ha acomiadat 2.000 persones després de l'absorció del Popular
relacionada Banc Santander inicia el tancament de 1.150 oficines

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH