dimecres, 15 de juliol de 2020

L'eurozona voreja la paràlisi econòmica

|

El creixement de l'activitat de el sector privat de l'eurozona s'ha frenat al novembre fins a nivells propers a l'estancament, segons reflecteix la dada preliminar de l'índex compost de gerents de compres (PMI), que s'ha situat en 50,3 punts, enfront de els 50,6 d'octubre, ja que els símptomes de millora a Alemanya i França no s'han vist acompanyats per la resta de la zona euro.


La frenada d'Alemanya i França condemna a l'estancament a l'eurozona en el segon trimestre"L'economia de la zona euro va seguir encallada per tercer mes consecutiu al novembre, i l'índex PMI assenyala un creixement del PIB a una taxa trimestral de només el 0,1%, enfront del 0,2% de l'tercer trimestre", ha assenyalat Chris Williamson, economista en cap d'IHS Markit, destacant que el sector industrial continua sumit en la seva pitjor desacceleració en sis anys, alhora que s'aprecien indicis que la debilitat s'està contagiant a el sector serveis.


D'aquesta manera, en el cas de el sector serveis, l'índex d'activitat s'ha situat al novembre en 51,5 punts, el seu pitjor lectura en deu mesos, davant els 52,2 punts d'octubre, mentre que l'enquesta manufacturera ha millorat lleugerament, amb un resultat de 46,6 punts, per sobre dels 45,9 del mes anterior, cosa que representa el seu millor dada en tres mesos, encara que segueix expressant recessió.


"Senyals temptatives de vida a França i Alemanya són notícies benvingudes, així com també ho és la menor desacceleració de el sector manufacturer, tot i que ha aparegut una nova preocupació: la resta de la zona euro ha caigut en declivi per primera vegada des de 2013", ha apuntat.


En aquest sentit, l'enquesta referida a l'economia alemanya ofereix símptomes d'una lleu millora de la 'locomotora europea', l'índex d'activitat s'ha situat en 49,2 punts des dels 48,9 d'octubre, la seva millor lectura en tres mesos , després que el PMI de serveis hagi caigut a 51,3 punts, el nivell més baix en 38 mesos, mentre que la dada manufacturer ha pujat a 43,8 des de 42,1, la seva millor lectura en cinc mesos.


En el cas de França, la dada general d'activitat ha millorat a 52,7 punts al novembre, mantenint-se estable la lectura de serveis en 52,9 punts, mentre que el PMI manufacturer ha millorat a 51,6 punts, el nivell més elevat en cinc mesos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH