Caiguda en picat dels passatgers internacionals a Espanya

|

L'extensió de la pandèmia del coronavirus arreu del món ha provocat un descens del nombre de passatgers procedents d'aeroports internacionals amb destinació Espanya del 99,7% a l'abril, fins als 21.327, segons dades publicades aquest dijous per Turespaña, organisme dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.


El major impacte es va registrar el passat mes a les companyies de baix cost, que van veure baixar els seus viatgers un 99,97%, fins als 1.472 passatgers, mentre que les companyies tradicionals també van caure en picat altre 93,1%, acumulant un total de 19.855 passatgers.


L'important retrocés esdevingut a l'abril s'ha deixat notar sobre les dades acumulades del primer quadrimestre de l'any, que ha registrat 13,2 milions de passatgers internacionals, un 47,8% menys que en el mateix període del 2019. El trànsit de passatgers internacionals en companyies de baix cost va registrar una disminució interanual de '50,1%, mentre que les companyies tradicionals van tenir un menor reducció (-44,9%).


Durant aquest període, el 74,8% del flux aeri va provenir de la Unió Europea, experimentant un descens del 49,7%. El flux aeri de la resta del món (25,2%) va experimentar una disminució de 41,1%.


El decret d'estat d'alarma i la prohibició de viatges no essencials ha deixat a moltes companyies en terra des dels últims quinze dies del mes de març afectant de manera significativa a totes les dades.


Salidasaeropuertoelprat 1


CAIGUDES ABRUPTES ALS PRINCIPALS PAÏSOS EMISSORS


A l'abril, tots els principals països emissors de passatgers internacionals van decréixer amb descensos similars i superiors al 99%.


La majoria dels passatgers internacionals (51,3%) van procedir de Regne Unit, Alemanya i França. Si s'observa únicament el trànsit de les companyies de baix cost, aquests tres països sumen el 86,8% dels passatgers que van arribar amb aquest tipus d'aerolínies.

El major impacte es va registrar el passat mes a les companyies de baix cost, que van veure baixar els seus viatgers un 99,97%, fins als 1.472 passatgers, mentre que les companyies tradicionals també van caure en picat altre 93,1%, acumulant un total de 19.855 passatgers.


Gairebé tots els passatgers procedents del Regne Unit, Alemanya i França van arribar a la Comunitat de Madrid i a Catalunya, representant aquest grup de passatgers el 49% del total de passatgers internacionals que van arribar a Espanya a l'abril.


Així mateix, en totes les comunitats autònomes es van registrar descensos superiors al 99% en el nombre de passatgers internacionals que van arribar a l'abril.


Si es contempla el trànsit de baix cost, s'observen reduccions similars (totes superiors al 99%). La comunitat de Madrid i Catalunya van concentrar la majoria de les arribades (93,3%), sent Catalunya la comunitat on s'observa el major flux entrant de companyies de baix cost (88,1%).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH