diumenge, 27 de setembre de 2020

Catalunya suspèn ingressos, visites i sortides en residències de sis zones

|

La Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya ha suspès els ingressos, visites i sortides de curta durada en centres residencials d'atenció a la gent gran i d'atenció a les persones amb pluridiscapacitats de les comarques del Montsià, Baix Ebre i Ribera d'Ebre (Tarragona ) i de les localitats de Ripollet, Terrassa i Sabadell (Barcelona), ha informat en un comunicat aquest dimecres.


Professionals de l'Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), aquest dimecres, durant la estratègia de cribratge de casos d'coronavirus a Ripollet (Barcelona).


Segons ha informat el departament, les dades "mostren una situació de control epidemiològic", de manera que les mesures es prenen per minimitzar el risc d'infecció en els grups més vulnerables.


Ha afegit que en les últimes setmanes s'han detectat, confirmat i notificat diversos brots de coronavirus en alguns municipis o territoris de Catalunya, un percentatge "important" dels casos s'han trobat a partir de la recerca activa de brots actius i corresponents a persones asimptomàtiques.


Encara que les dades de gran part de Catalunya mostren una situació de control epidemiològic que fa a la infecció per Covid-19, tenint en compte la mobilitat interna laboral i social dels habitants, i amb l'objectiu de minimitzar el risc d'infecció en els grups de població més vulnerables, "es considera necessari aplicar mesures especials de protecció en determinats centres socials".


MÉS DE TRES SETMANES

En l'àmbit dels centres residencials d'atenció a la gent gran ia persones amb pluridiscapacitats, se suspenen els ingressos, les visites i les sortides dels residents a l'exterior, les de curta durada --salidas autònomes dels residents i acompanyades per familiars i cuidadors -, les de cap de setmana i les inferiors a tres setmanes.


Queda a la consideració de la direcció de cada centre la possibilitat de permetre sortides de curta durada en casos excepcionals, acompanyats de cuidadors i personal dels centres residencials.


Fins nova indicació només s'autoritzen les sortides superiors a tres setmanes, que a la tornada requeriran de l'aplicació de mesures de protecció com si es tractés de nous ingressos --prueba PCR i aïllament de 14 dies--.


Aquestes sortides, acordades amb els familiars, requeriran de la signatura d'un document de declaració responsable del resident o del familiar que es faci càrrec, i aquestes persones seran informades de les mesures de protecció que han de seguir durant el període amb l'objectiu de protegir la persona resident.


Es pot permetre les visites en casos d'urgència o necessitat justificada, sempre preservant el dret a l'acompanyament a la fi de la vida, i sempre amb mesures de protecció.


En els centres residencials es crearan unitats de convivència estables d'entre 15 i 20 residents, amb separació entre elles, per al desenvolupament d'activitats grupals i sortides a equipaments exteriors.


Així mateix, se suspèn l'activitat dels centres de dia de gent gran, "sense perjudici que es pugui valorar l'atenció a casos específics si tenen necessitats socials especials", i són mesures que es podran adaptar segons la situació i les característiques de cada residència, en funció de les indicacions de l'autoritat sanitària.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH