diumenge, 25 de juliol de 2021

Eloi Badia reconeix com a vicepresident de l'AMB que AGBAR ha aplicat correctament el reglament metropolità a la factura de l'aigua

|

El Vicepresident de l'Àrea d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia, ha tornat de vacances i ha reconegut en un fil a Twitter d'aquest mateix dijous que AGBAR ha aplicat correctament l'article 60 del Reglament del Cicle de l'Aigua de l'AMB i que no "ha comès cap error en la facturació".


Eloi Badia


Vicepresident de l'AMB, Eloi Badia.En un resum de el document aportat per Badia a les xarxes socials diu el següent:


Eloibadiaamb tweet 1Tuits de el regidor, Eloi Badia. 03/09/20


"L'AMB és titular de el servei de subministrament d'aigua en baixa i, l'empresa, Aigües de Barcelona, és l'Empresa Metropolitana del cicle integral de l'aigua i, en particular, de l'abastament d'aigua en baixa dels 23 municipis que formen part del seu àmbit territorial de prestació de servei.


Com a conseqüència del Decret estatal que declara l'estat d'alarma per la crisi sanitària del Covid-19 l'empresa Aigües de Barcelona va haver d'adoptar una sèrie de mesures que consistien, entre d'altres, "en la suspensió temporal de la lectura física de comptadors "(lectura estimada)."


És a dir, que Badia reconeix sense poder negar-ho que l'empresa va aplicar estrictament el Reglament Metropolità de l'AMB vigent i concretament el seu article 60 que preveu els supòsits en què l'empresa pot optar per fer una "lectura estimada" dels comptadors d'aigua. Per Badia, l'aplicació del Decret Estatal publicat al BOE, que "declara l'estat d'alarma pel Covid-19" és un dels supòsits previstos, de manera que cal aplicar el Reglament de l'AMB de lectura estimada i aplicació de mètode de facturació subsegüent.


Badia, en aquesta ocasió ha sabut explicar en diversos tuits el que porten dos dies negant, primer el regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, a la roda de premsa de l'1 de setembre, i després en diferents mitjans de comunicació la pròpia alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també presidenta de l'AMB. Per tant, tots dos, tenint en compte la literalitat del que han manifestat en el Decret formal amb segell de l'AMB i signatura d'Eloi Badia, haurien mentit tal com han manifestat aquest mateix dijous, tant el portaveu del PP a l'AMB, Miguel Jurado, com la portaveu de Ciutadans, Luz Guitarte en declaracions a CatalunyaPress.


Eloibadiaambtweet2 i3


Tuits de el regidor, Eloi Badia. 03/09/20


Al fil dels seus tuits Eloi Badia també reconeix que s'ha "produït una acumulació (de consum d'aigua) que no es va cobrar durant el confinament". Una cosa que el regidor admet sense objeccions i que diu ha fet que "en algunes llars passessin d'un tram de despesa d'aigua a un altre superior" i afegeix "encareix exponencialment el preu de l'aigua". Parlant clar, el Reglament de la pròpia AMB fa que el pas "d'un tram d'aigua a un altre sigui exponencialment més car". Cosa que no té a veure amb l'acció de l'empresa que el factura AGBAR, sinó que té a veure amb l'aplicació i el redactat del propi Reglament de l'AMB, que ara han comprovat les butxaques de molts barcelonins.


Tot i admetre totes aquestes coses al seu fil de Twitter, Eloi Badia acaba el seu fil manifestant que "la introducció de la taxa de recollida de residus municipal de Barcelona no ha tingut" res a veure "amb la pujada a la factura de l'aigua". Que insisteix Badia no suposarà més "que entre 4 i 8 euros bimensuals a la factura". Cosa que no és certa perquè la taxa és més o menys alta en funció del consum que cada família tingui d'aigua, com s'ha vist que és en realitat.


Badia s'acull en el seu escrit al fet que la petició que formula es basa en l'informe del Servei de Supervisió de Concessions de data 3 de setembre de 2020, que avalua i titlla de "disfunció", que no "error", el que ha passat en la facturació del servei d'abastament d'aigua. Per tot el això en les seves facultats atribuïdes a la seva Vicepresidència i per proposta de la Direcció de Serveis del cicle de l'aigua, afirma al seu DECRET que requereix "a Aigües de Barcelona, que en la següent factura de tots els usuaris que s'han vist afectats es procedeixi a la regularització" del que diu és una "disfunció" provocada en el càlcul de la quota de consum i la resta de conceptes inclosos a la factura de l'aigua en aplicació de l'article 60 del Reglament del servei metropolità del cicle integral de l'aigua i procedeixi a recalcular les factures emeses amb un consum estimat, reparteixi linealment la diferència del consum durant tot el període global de la facturació, regularitzant la diferència resultant en la propera factura".


És a dir, que AGBAR refacturi i agafi la diferència entre el consum estimat i el real i el divideixi entre el període de facturació restant d'agost a desembre i cobri el primer import mensual en les subsegüents factures. D'aquesta manera no es cobrarà de cop la diferència de consum producte del confinament, però es cobrarà igual prorratejat en els pròxims quatre mesos, per fer un salt al canvi de tram en el consum mensual que aplicant el Reglament estrictament li tocaria pagar als barcelonins segons la pròpia AMB en el seu article 60.


D'aquesta manera Badia reconeix, d'una banda, que el Reglament de l'AMB s'ha vist superat per una pandèmia i que la facturació es modifica pel seu Decret, però no perquè hagi estat un error comès per AGBAR com acusava l'alcaldessa aquest matí de dijous.


La "disfunció" a la qual es refereix Badia, segons ell mateix admet "ha estat creada pel propi reglament de l'AMB", que com pot apreciar-se no preveia un estat d'excepcionalitat provocat per aquesta pandèmia del Covid-19, i no AGBAR . La situació d'excepcionalitat viscuda per la pandèmia ha superat a allò previst en el Reglament de Servei Metropolità del cicle integral de l'aigua".


I d'aquesta manera la taxa de residus de l'Ajuntament de Barcelona tècnicament ha demostrat estar lligada al consum d'aigua i els seus trams, com poden comprovar tots els barcelonins en la seva pròpia factura d'aquest mes d'agost i subsegüents.


De fet en el propi informe del Servi del Cicle de l'Aigua de l'AMB a què ha tingut accés CatalunyaPress es diu literalment que "es considera que la situació d'excepcionalitat viscuda ha superat el que preveu el Reglament del servei metropolità del cicle integral de l'aigua, i per tant, s'hauria de procedir d'un altre manera, de forma que el que paga l'usuari pel servei de proveïment d'aigua i pel cànon de l'aigua s'ajusti més als trams que realment consumits que si s'hagués produït la lectura del comptador, i no d'acord al consum artificial provocat per una regularització de la lectura estimada d'un període de facturació al següent, sense esperar que sigui l'usuari qui realitzi la reclamació".

Informe del Servei del Cicle de l'Aigua de l'AMB


PP i Ciutadans AFIRMEN QUE L'ALCALDESSA ADA COLAU MENTEIX SOBRE LES TAXES DE RESIDUS


La portaveu de Ciutadans, Luz Guilarte afirmava aquest dijous en declaracions a CatalunyaPress que "el càlcul d'aquesta taxa tècnicament està molt mal fet i l'ha creat el que crea tots els embolics a l'Ajuntament, que és el conseller Eloi Badia, sempre que hi un problema gros, ell està darrere. Aquesta duplicitat de pagar dues taxes sobre el mateix concepte, el reciclatge, estem estudiant portar-la davant la justícia. Ha estat aprovada per les vies legals, però tenint present que l'AMB està cobrant-ne una igual que la que es vol cobrar a l'Ajuntament, per salvar l'embolic jurídic, han dividit el procés en diverses parts i així ho poden gravar per separat ".


Llum Guilarte Ciutadans


Luz Guilarte. Portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona.


I per aquesta duplicitat el portaveu del PP a l'AMB, Miguel Jurado, assenyala que "en el ple de setembre demanarem la retirada de la taxa (la de l'AMB perquè la de l'Ajuntament no és possible demanar-la des de l'AMB) i la devolució d'aquests diners als barcelonins. Cal estudiar en quin moment es pot cobrar aquesta taxa de residus tenint present el moment econòmic en què ens trobem tots, enmig d'una pandèmia".


Jurado2


Miguel Jurado. Portaveu de l'PP a l'AMB.


LA DISTRIBUCIÓ DE LA FACTURA DE L'AIGUA

 

Factura2


El que està clar és que a la casa dels Comuns suspenen novament en gestió de l'aigua. Assumirà algú la responsabilitat de faltar a la veritat durant tants mesos als barcelonins? Seguirà Colau confiant en Badia després que ell mateix hagi desmentit l'argumentari defensat per l'Ajuntament de Barcelona i la pròpia alcaldessa?


Seguirem informant...

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH