divendres, 18 de setembre de 2020

Les persones amb problemes de genives tenen més predisposició per patir malalties cardiovasculars

|

Les persones amb malalties periodontals, és a dir problemes en les genives, tenen major predisposició a patir malalties cardiovasculars, com infarts de miocardi o accidents cerebrovasculars, recorden l'European Federation of Periodontology (EFP) i la World Heart Federation (WHF), amb la col·laboració de DENTAID, en la campanya divulgativa Perio & Cardio per conscienciar sobre aquesta relació.


Dents, dentista, boca, bucodental


La iniciativa posa de manifest la importància d'evitar factors de risc com el tabaquisme, sedentarisme, sobrepès, pressió arterial elevada o dietes altes en greixos saturats i sucres refinats. A més, destaca que els pacients que pateixen a el mateix temps de periodontitis i malalties cardiovasculars poden tenir un major risc de complicacions sistèmiques, de manera que és essencial mantenir una bona salut bucal i revisions periòdiques.


Aquestes organitzacions recorden que la periodontitis, la malaltia de les genives més freqüent, té una prevalença global del 45-50%, i la seva forma més severa afecta el 11,2% de la població mundial, el que la converteix en la sisena afecció humana més comú. La malaltia cardiovascular és responsable de 17,9 milions de morts a l'any a tot el món (un terç de totes les morts), incloent 3,9 milions a Europa (45% de totes les morts).


Les principals causes d'insuficiència cardíaca són: la cardiopatia isquèmica, accident vascular cerebral i la hipertensió. Tot i que les taxes de mortalitat estan disminuint, els números absoluts han augmentat en els últims 25 anys a causa de l'envelliment de la població.


"La majoria de les persones desconeixen el major risc de malaltia cardíaca associada a una mala salut periodontal. Aquest projecte té com a objectiu generar consciència sobre aquest important vincle no només entre el públic en general, sinó també entre infermers, dentistes, cardiòlegs i altres professionals metges que exerceixen un paper clau en el maneig dels factors de risc de malalties cardíaques entre els seus pacient s ", explica Jean-Luc EISELE, CEO de la World Heart Federation (WHF).


Des de la Societat Espanyola de Periodòncia (SEPA), s'han dut a terme en els últims anys nombroses iniciatives encaminades a demostrar i conscienciar la població general sobre el fet que "la salut bucodental és essencial per a la salut general i la qualitat de vida ", tal com assegura el doctor Antonio Bujaldón, president de la SEPA.


En concret, sobre l'impacte que té la prevenció i tractament de les malalties periodontals en el risc cardiovascular, el president de SEPA assegura que "si cuides la salut bucal dels teus pacients, estàs millorant la seva salut general i contribuint a que visquin més temps i en millors condicions ". Com a consell general, aquest expert recorda que adoptar a la consulta dental mesures tan senzilles com "prendre la tensió i identificar subjectes amb risc de diabetis o amb diabetis diagnosticada pot resultar de vital importància".Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH