La Caixa amplia la seva presència a Naturgy a gairebé un 30% a través de Criteria

|

CriteriaCaixa ha acordat reforçar la seva presència en el capital social de Naturgy, que actualment se situa en el 24,8% després de les últimes adquisicions realitzades i el valor de mercat ascendeix a més de 5.000 milions d'euros, sense arribar a sobrepassar el 30% de l'accionariat, nivell a partir del qual la legislació obliga a formular una OPA. Aquest acord va ser ratificat per la Comissió Executiva de la Fundació Bancària "la Caixa", ha informat la societat holding.


Arxiu - Seu de Naturgy a Madrid

Seu de Naturgy - Europa Press


La decisió de Criteria de reforçar la seva posició a Naturgy es produeix en plena OPA parcial del gestor de fons australià IFM Global Infrastructure Fund per fer-se amb fins al 22,69% de l'energètica, per la qual cosa es dedueix la no disposició a acudir a aquesta oferta.


CriteriaCaixa considera que la seva decisió "és coherent amb la gestió eficient i prudent del seu portafoli d'inversions", focalitzat en companyies amb les que obté un flux estable i a llarg termini de dividends que li permeten garantir l'Obra Social de la Fundació "la Caixa" .


La decisió de CriteriaCaixa de mantenir-se al capital "confirma la seva voluntat de continuar com l'accionista espanyol de referència de Naturgy" i com a tal defensar els seus interessos amb la finalitat de contribuir a mantenir l'empresa cotitzada a Espanya (assegurant liquiditat a tots els seus accionistes) .


També vol assegurar un Pla Industrial de la companyia dotant a la mateixa de suficient temps per a la seva execució i prioritzant la inversió productiva; mantenir la seguretat de subministrament energètic a Espanya i evitar vendes de negocis de Naturgy sense assegurar la seva reinversió.


El reforç de la posició en Naturgy s'efectuarà d'acord amb el que estableix la normativa vigent i seguint les recomanacions de la CNMV sense que, en cap cas, es sobrepassi el llindar legalment fixat per formular una OPA (30%).El fons australià IFM considera "una molt bona notícia" per a Naturgy la decisió de CriteriaCaixa de reforçar la seva posició en el capital social de l'energètica.


Fonts pròximes al fons han indicat a Europa Press que la decisió de CriteriaCaixa confirma que el grup d'empreses de l'entitat catalana "és un inversor a llarg termini, com IFM".


Abans de la passada Junta General d'accionistes, IFM ja va traslladar a Naturgy les seves intencions de que la companyia, si l'oferta tenia èxit, seguiria cotitzant en borsa, així com que la seu social del grup es mantindria a Espanya.


Així mateix, també va reiterar la seva vocació de permanència com a accionista de llarg termini, a més de la seva intenció de comptar amb representació en el consell d'administració.


IFM va traslladar també al grup energètic seu suport a la transició energètica ia les inversions necessàries, així com el seu suport a una política de dividends sostenible.


Més d'un 70% del capital en mans de Criteria, Fons i Sonatrach


CriteriaCaixa, que segons ha comunicat a la CNMV ja ha començat amb aquest increment de posicions en Naturgy després de fer-se amb gairebé 300.000 accions per elevar la seva participació fins a aquest 24,82% del capital, és el primer accionista de l'energètica, seguit dels fons GIP (20,6%) i CVC -amb el grup March- (20,7%) i de l'estatal algeriana Sonatrach (4,1%).

La resta del capital de Naturgy està en mans d'inversors institucionals (22%), entre els quals figuren Norges Bank (1,143%) i petits inversors (7,7%). La companyia compta amb al voltant de 74.000 accionistes.


D'aquesta manera, l'OPA d'IFM, vinculada a aconseguir un mínim del 17%, veuria com ja més d'un 70% del capital de l'energètica -els dos fons, més CriteriaCaixa i Sonatrach- no anirien a l'oferta.


L'operació, a més del vistiplau de la CNMV, ha de comptar amb l'autorització de Consell de Ministres, a causa de la normativa de blindatge aprovada l'any passat pel Govern per la crisi del Covid-19, que permet als l'Executiu vetar la compra per un inversor estranger de més d'un 10% d'una empresa espanyola d'un sector estratègic, com és el de l'energia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH