dissabte, 24 de juliol de 2021

CCOO adverteix de l'augment d'accidents entre treballadors temporals

|

Riesgolaboral 1


CCOO de Catalunya alerta alerta que els accidents de treball augmenten més entre els empleats temporals que entre els indefinits. Així ho revela un informe de balanç eleaborado pel sindicat sobre la sinistralitat laboral a 2016 davant del que ha conclòs que l'increment dels accidents laborals es deuen a la precarització del mercat de treball i no a l'increment de l'activitat econòmica.


La secretària d'Acció Sindical, Cristina Torre, ha estat la responsable deexplicar que els accidents de treball globals van augmentar un 6% en comparació amb 2015 i, tenint en compte els treballadors temporals, aquest increment arriba al 17,4%, mentre que entre els indefinits és del 5,3%.


Així mateix, ha alertat que aquest diferencial entre empleats temporals i fixos augmenta a major gravetat de l'accident: els accidents lleus van créixer un 17,2% entre els eventuals i un 5,4% entre els fixos; els greus van créixer un 13,7% entre els eventuals i van baixar un 4,8% entre els indefinits, i els accidents mortals es van incrementar un 16,6% en el primer cas i van baixar un 8% en el segon.


El sindicat ha considerat que després de gairebé 22 anys de la publicació de la llei de prevenció de riscos laborals, Catalunya es troba en una situació preventiva "que no es pot sostenir", ja que l'informe constata que el 24,5% de les empreses no tenen cap modalitat preventiva, és a dir, no hi ha cap tècnic de prevenció.


CCOO es recolza en un estudi publicat per la Generalitat al maig de 2015 sobre el compliment de la llei de prevenció de riscos laborals, que constata que només el 1,1% de les empreses ha avaluat les quatre tipologies de riscos laborals que regula la normativa: seguretat, higiene, ergonomia i riscos psicosocials.


El sindicat ha assegurat que "per acabar amb la impunitat" de les emprseas, actuarà a través dels seus serveis jurídics, conjuntament amb la Fiscalia, en els accidents mortals o molt greus en què hi hagi negligència empresarial, personant-se com a acusació popular en el procediment penal.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH