divendres, 5 de juny de 2020

Nou fracàs del Govern amb BCN World

|

Bcnworld gener 1


Hard Rock Internacional ha presentat la seva proposta per desenvolupar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou (Tarragona) --conegut inicialment com BCN World -, ha informat la companyia aquest divendres en un comunicat.


La Generalitat ha obert aquest divendres a les 14.30 hores el Sobre A, que inclou la relació dels projectes presentats, i el 10 de juliol obrirà el Sobre B, en el qual s'inclouran els detalls de les propostes.


Aquest sobre inclou la documentació referent a la identificació i representació de l'empresa, certificats de manca d'antecedents penals, compliment de la normativa en matèria de prevenció de blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme, garanties personals dels accionistes i directius, estructura corporativa de la societat, i l'acreditació d'estar al corrent en el pagament de les obligacions tributàries.


El grup nord-americà s'ha compromès econòmicament amb dues garanties: la primera la va dipositar a favor de l'Incasòl de la Generalitat per un import de 2,5 milions d'euros el juliol passat per disposar accés als terrenys, i ara ha aportat una nova fiança de tres milions per participar en el concurs.


Per la seva banda, l'assemblea Aturem BCN World ha considerat que el fet que només Hard Rock hagi presentat proposta per desenvolupar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou "constata el fracàs" del projecte, ja que la resta d'inversors han retirat el seu interès en el complex tarragoní.


Segons la seva opinió, Hard Rock ha estat l'únic que ha acceptat "donar la cara per una operació urbanística de dubtosa viabilitat", segons ha assenyalat l'assemblea en un comunicat.


Aturem BCN World ha afirmat que manté la seva demanda interposada contra el Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de permetre construir el complex, "ja que segueix atemptant contra un urbanisme racional i que genera elevats impactes ambientals i territorials".


Així mateix, ha demanat que els càrrecs públics que van iniciar la iniciativa de BCN World cessin dels seus càrrecs, "ja que s'ha demostrat que era inviable i que no ha despertat l'interès que havien promès".

L'assemblea ha assegurat que seguirà lluitant contra el projecte "per totes les vies" fins que el Govern pari el PDU o fins que siguin els tribunals els que l'anullin.


ELS DETALLS ES DEUEN SABER EL 10 DE JULIOL


El dilluns 10 de juliol la taula de valoració obrirà el Sobre B, en el qual s'inclouran els detalls de l'oferta, com la proposta arquitectònica, l'estudi econòmic financer i l'operativa del complex un cop obri les portes, entre d'altres, i la mesa de contractació emetrà un informe en el termini de 45 dies hàbils a partir d'aquest divendres.


El grup nord-americà Hard Rock ha assenyalat que ha presentat una propostes per desenvolupar "un centre únic d'oci i entreteniment de classe mundial a Tarragona".


Ha afegit que portarà "milers de nous llocs de treball", una important inversió estrangera i milions d'euros en nous ingressos, i ha confiat en treballar amb la Generalitat durant tot el procés d'execució.


Al juliol de l'any passat, Hard Rock, Melco i Grup Peralada van aportar una garantia de 2,5 milions d'euros cada un com a inversors preseleccionats.


Inicialment, Hard Rock tenia previst presentar-se juntament amb el grup xinès Melco, amb una llicència de Casino cadascuna, mentre que Grup Peralada plantejava presentar-se amb Genting, amb opció a una sola llicència.


El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va explicar els detalls del macrocomplex d'oci de Tarragona fa just un any, el 30 de juny de l'any passat, quan també es va aprovar inicialment el Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació d'aquesta zona per iniciar els tràmits.


El termini inicial per a presentar les ofertes finalitzava el 31 de març, però el Govern el va ampliar fins a aquest divendres, el que impedeix complir amb les previsions de començar les obres aquest estiu, com va anunciar llavors Junqueras.


El complex hereu de BCN World situat al costat de PortAventura World, preveu una inversió d'entre 2.000 i 2.500 milions d'euros i 10.000 llocs de treball quan estigui en funcionament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH