dimarts, 7 de juliol de 2020

Aturem Bcn World torna a presentar al·legacions contra el Pla Urbanístic d'aquest centre recreatiu

|

Bcnworls


CatalunyaPress.- La plataforma Aturem Bcn World ha tornat a impulsar al·legacions contra el Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació del Centre Recreatiu i Turístic als municipis de Vilaseca i Salou, per tal de poder-hi encabir projectes com el de Bcn World.


Aquestes al·legacions, que han estat preparades per un equip d'experts en planejament, advocats, membres de la plataforma i representants polítics, volen "fer front, des de l'òptica estrictament tècnica a la proposta que el Departament de Territori i Sostenibilitat havia plantejat", tal i com explica Aturem Bcn World en un comunicat. 


Els diferents eixos en que s'estructuren les mateixes són: planificació, encaix territorial i sistema d’actuació previst; viabilitat econòmica; ordenació i costos de les infraestructures necessàries; mobilitat generada; abastiment energètic; eficiència energètica i ús d’energies renovables; risc químic; dret a reversió de les expropiacions; i manca de participació.


Tal i com explica la plataforma, "el gruix principal de les al·legacions són les mateixes que ja es van presentar fa un any, en la primera aprovació inicial del PDU -el juny passat es va ratificar per segon cop-". 


Ara bé, el que es segueix denunciant és "el desencaix important en la planificació territorial vigent al Camp de Tarragona i l’alteració de l’equilibri establert entre turisme, activitats industrials i nuclis de població". 


També creuen que "deixa moltes incògnites en el cas que els inversors es facin enrere i en qui hauria d’assumir els costos derivats". I és que des d'Aturem Bcn World consideren que "hi ha un risc molt elevat que amb fons públics, a través de l’INCASOL, s’hagin d’assumir despeses derivades si el projecte no es materialitza tal i com està previst".


Bcnworlds


RECONEIXEN MILLORES


Tot i que hi reconeixen millores, segueixen valorant que "el Pla presenta dèficits pel que fa a la gestió de la mobilitat que generarien els nous complexos turístics".


Uns altres aspectes que tampoc queden resolts al PDU són "l'abastiment energètic, l'eficiència energètica, l'ús d'energies renovables i el risc químic". Aquest últim és un dels aspectes que Aturem Bcn World ja havia denunciat en repetides ocasions. 


Concretament, tal com informen en el comunicat, alerten que "en cap de les situacions de risc actuals es contempla aquest increment de turisme a tocar dels límits de la indústria". Per tant, demanen que "s’instés a la revisió de tot el planejament sectorial en matèria de risc químic (intern i extern)". 


TERRENYS EXPROPIATS 


El Bcn World es vol construir en uns terrenys que van ser expropiats l'any 1989 i avui en mans de La Caixa. Des d'Aturem Bcn World s'ha treballat per analitzar el dret a reversió dels terrenys expropiats, ja que es considera que no han passat més de vint anys des de la finalització de les obres. 


D'aquesta forma, segons informen "l’administració hauria d’haver informat als propietaris dels terrenys que no s’haguessin urbanitzat, per si volien exercir al dret de reversió, fet que no ha passat".


Bcnworld 2


Així dons, des de l’Assemblea Aturem Bcn World fan "una crida a propietaris que vulguin exercir els seus drets de reclamació vers l’administració per tal de demanar la reversió o una nova expropiació sobre el valor real dels usos que avui dia es plantegen amb el Pla Director de Bcn World". 


MANCA DE PARTICIPACIÓ


Per últim, la plataforma denuncia "la manca de participació que hi ha hagut en tot aquest procés", la qual s'ha limitat "a una comissió de seguiment del Parlament de Catalunya i a reunions bilaterals entre l’INCASOL i altres organismes".


D'aquesta forma, denuncien, s'ha "incomplert el que marca la legislació en matèria de participació de plans i programes d’aquest abast". 

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH