dijous, 19 de setembre de 2019

En perill 6000 llocs de feina de discapacitats

|

discapacitat

La FECETC ha impugando les noves bases reguladores per a la concessió de subvencions.


La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) ha criticat aquest dimarts que les noves bases reguladores per a la concessió de subvencions a aquests centres amenaça l'ocupació de 6.000 persones en situació especial que treballen als 207 centres catalans.


Segons ha informat Col·lectiu Ronda aquest dimarts en un comunicat, la federació ha impugnat judicialment les bases reguladores per a la concessió de subvencions als centres especials de treball que atorga la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.


La federació ha criticat que algunes de les principals ajudes atorgades a aquests centres laborals que, anteriorment es concedien sense tenir en compte el grau de discapacitat del destinatari final, ara presenten "notables restriccions" i queden reservades a persones amb discapacitats per sobre el 65% .


A la pràctica, la convocatòria pot suposar la supressió de tota mena de subvencions a gairebé 6.000 persones ocupades en els 207 centres especials de treball de Catalunya que ostenten un grau de discapacitat inferior al 65%, ha insistit la federació.


A més, ha assegurat que els 207 centres catalans pateixen una situació "crítica i desesperada" pels impagaments que acumula la Generalitat des del passat mes de gener.


CENTRES EN RISC


Segons ha explicat, la partida més afectada és la destinada a subvencionar l'activitat de les Unitats de Suport a l'Activitat Professional (USAP), integrades per psicòlegs, pedagogs, docents i pesronal de vital importància.


FECETC ha subratllat que és especialment significativa la limitació introduïda a la principal línia de subvenció dels centres especials de treball i que representa una ajuda equivalent al 50% de l'import de l'subvencions de cost salarial (SMI).


Segons l'advocat del Col·lectiu Ronda Marc Vilar, la Generalitat vulnera el contingut de la normativa estatal en vigor que estableix una ajuda als centres especials de treball equivalent al 50% de la SMI pels seus empleats amb qualsevol tipologia de discapacitat.


El president de la federació, Julio Martínez, ha subratllat que molts dels 207 centres que actualment hi ha a Catalunya podrien veure perillar la seva viabilitat econòmica si es materialitza definitivament la supressió de les ajudes a discapacitats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH