divendres, 20 de setembre de 2019

Foment es reuneix amb Aena i els sindicats per aturar una altra vaga als aeroports espanyols

|

aeroport 10

Representants de les parts implicades tracten d'arribar a un acord davant d'una vaga que afectaria a tots els aeroports.


Foment, AENA i sindicats es reuniran avui amb l'objectiu d'arribar a un acord que eviti la vaga davant el preavís de 25 dies d'aturades a partir del 15 de setembre, en una trobada que presidirà el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge i president de Aeroports Espanyols i Navegació Aèria.


La trobada, que s'iniciarà a les 17.00 hores a Foment, segueix a la reunió que ja van mantenir la setmana passada els representants dels sindicats CCOO , UGT i USO amb Aena i Aeroports Espanyols i Navegació Aèria per impulsar les negociacions. Està previst que acudeixin tant el president d'Aena, José Manuel Vargas, com el director general del gestor de navegació aèria, Àngel Luis Arias.


Fonts sindicals esperen que d'aquesta trobada en surti una "clara intenció de solucionar el conflicte" per part del Govern davant les seves reiterades demandes --un augment salarial superior a l'1% i una taxa de reposició que vagi més enllà del 100% -, segons van recordar, ja que d'això dependrà l'actuació dels sindicats.


Els sindicats reclamen millores salarials després de la pèrdua de fins a un 8% de poder adquisitiu per part dels treballadors en 2010 enfront dels "extraordinaris resultats econòmics" del Grup i un pla d'ocupació, a més de la taxa de reposició que xifren al voltant de 450 places a Aena i 250 en Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, entre d'altres aspectes.


Igual que el cas de l'augment salarial, els sindicats consideren que la companyia està "en condicions" d'escometre una creació de llocs de treball "acords" als paràmetres de productivitat actual i que "permeti una major creació d'ocupació".


AENA i Aeroports Espanyols i Navegació Aèria ja han traslladat davant el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, la conveniència d'incrementar les plantilles per sobre de la taxa de reposició, a fi de dotar el gestor aeroportuari i al de navegació aèria del "capital humà adequat" per atendre els reptes dels propers anys. No obstant això, no han donat més detalls d'aquesta petició.


Tant Aena, com a empresa majoritàriament pública (51%), com Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, estan sotmeses a l'autorització del Departament de C ristóbal Montoro en aquestes matèries. Aquestes sol·licituds s'han realitzat a Hisenda, un cop publicada la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat (LPGE), davant la necessitat d'atendre l'increment d'activitat ia les noves exigències d'organismes oficials, fonamentalment en matèria de seguretat operacional.


"La nostra voluntat és arribar a acords, tot i que encara és aviat per saber en quins termes pot quedar la negociació", explicava el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la setmana passada qui insistia que qüestions com les salarials han de dirimir-se en la Taula de Funció Pública per tractar-se d'empleats públics.


PREAVÍS DE VAGA DE 25 DIES


Les 25 jornades d'aturades de 24 hores convocades pels sindicats presents a la Coordinadora Sindical Estatal (CSE) s'estendrien del 15 de setembre al 30 de desembre: 15, 17, 22, 24 i 29 de setembre; 1, 6, 11, 15, 27, 30 i 31 d'octubre; 3 i 5 de novembre; 1, 4, 5, 7, 8, 10, 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre a tots els centres de treball del Grup Aena --integrat per Aeroports Espanyols i Navegació Aèria i AENA--.


D'arribar a convocar-se, les dates coincidirien amb l'operació retorn de setembre i amb els dies previs als ponts d'octubre i novembre, desembre i dates nadalenques.


Les aturades afectarien uns 11.00 treballadors de col·lectius com bombers, sanitaris, senyalers, tècnics d'operacions i de manteniment aerpoportuario, com el servei del SATE a Barajas (equipatges), tècnics de navegació aèria i administratius, entre d'altres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH