dimecres, 21 de agost de 2019

Augmenten els barcelonins que se senten "més espanyols"

|

Manifestació Barcelona 12O

L'evolució històrica mostra un augment d'aquesta percepció.


Els barcelonins q ue afirmen sentir-se més espanyols que catalans o només espanyols ha pujat del 12,5% al 14, 1%, segons l' Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona.


En canvi, el nombre d'habitants de la capital que es senten més catalans que espanyols, o només catalans, ha baixat. Passant així del 41 al 38%.


En el sondeig, realitzat d'abril a juny d'aquest any, afirmen sentir-se només catalans el 16,8%; els que es veuen més catalans que espanyols són el 21,2%; mentre que els diuen sentir-se més espanyols representen el 6,1%, i els només espanyols el 8%.


EL TURISME, EL PROBLEMA MÉS GREU


En l'enquesta, els barcelonins consideren que el turisme és el principal problema que té la ciutat, i l'habitatge ha passat de ser l'un dels que menys preocupava a la cambra.


Aquest ja va ser el primer problema en l'últim Baròmetre Municipal, però és el primer cop que lidera aquesta enquesta, amb el 15,6% de les mencions, seguit per l'atur i les condicions laborals (8,6%), circulació i trànsit (7,3%) i l'accés a l'habitatge (6,7%).


La contaminació i el medi ambient (6%), la inseguretat (6%) i la neteja (6%) segueixen la llista de problemes de la ciutat, tot i que el primer que demanen els barcelonins a l'Ajuntament és millorar la neteja (8%) així com reduir el turisme i millorar la seva qualitat (7,8%) i facilitar l'accés a l'habitatge (7,4%).El principal problema que veuen els barcelonins a Catalunya és el seu encaix amb la resta d'Espanya, amb el 24,1% de les mencions -tres punts percentuals més que en l'anterior-, seguida per l'atur i les condicions laborals (15,3 %).


A Espanya, el problema més greu és la corrupció, amb un 25,6%, que puja des del 15,8%, mentre que el 19,3% nomena l'atur i les condicions de treball, que baixa des del 25,7 %; les principals peticions al Govern central són millorar aspectes polítics (20,4%) i modificar l'encaix entre Catalunya i Espanya (16,1%).


BARCELONA MILLORARÀ


Pel que fa a les perspectives de futur, el 60,5% considera que Barcelona millorarà; el 59,5% ho opina sobre Catalunya, i el 45,3% sobre Espanya; el 9,2% creu que es mantindrà igual Barcelona; el 10,7%, que així ho farà Catalunya.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH