Aquest és el nombre exacte de cares que pots reconèixer

Redacció Catalunyapress


Ets bo reconeixent cares? Tens un talent extraordinari per posar cara a un nom, o compares la teva memòria amb la d'un peix?


Mentre que alguns individus són naturalment millors recordant rostres que d'altres, la investigació científica afirma que la persona mitjana és capaç de recordar aproximadament 5.000 rostres en total.


Es diu que l'estudi és el primer del seu tipus que calcula exactament quantes cares pot recordar la ment humana mitjana, tant de trobades personals com dels mitjans de comunicació.


L'equip d'investigació, de la Universitat de York, va fer que els participants escrivissin tants noms d'amics, col·legues, companys de classe i familiars com poguessin en l'espai d'una hora. També havien d'escriure els noms de tantes persones famoses com se'ls ocorregués al mateix temps.


A continuació, es van mostrar als participants milers de fotografies de celebritats i se'ls va demanar que nomenessin totes les que poguessin.


Segons els resultats de l'estudi, els participants van poder distingir entre 1.000 i 10.000 rostres en total.


Mosaic de cares, rostres. CC


Aquest estudi destaca la increïble capacitat del cervell humà per reconèixer milers de rostres cada dia, com explica el doctor Rob Jenkins del Departament de Psicologia de la Universitat de York.


"El nostre estudi es va centrar en el nombre de cares que la gent coneix en realitat; encara no hem trobat un límit en el nombre de cares que el cervell pot gestionar".


"La capacitat de distingir els diferents individus és clarament important, ja que permet fer un seguiment del comportament de les persones al llarg del temps i modificar el seu propi comportament en conseqüència".


Mentre realitzaven l'estudi, els investigadors van trobar que els participants van poder recordar molts noms al principi, però després, al final de l'hora, la seva capacitat per trobar noms de persones que sabien que començaven decaure.


La doctora Jenkins creu que les persones que creixen en àrees envoltades de més persones poden tenir grans habilitats de reconeixement facial.


"L'abast podria explicar-se pel fet que algunes persones tinguin una aptitud natural per recordar rostres".


"Alguns participants poden haver crescut en llocs més densament poblats i amb més participació social".


L'estudi, publicat a la revista 'Proceedings of the Royal Society B', es va dur a terme amb 25 estudiants de pregrau i postgrau de la Universitat de Glasgow i la Universitat d'Aberdeen d'entre 18 i 61 anys d'edat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH