dimecres, 14 de abril de 2021

Assegurança gratuïta davant la Covid-19 per a tots els professionals que treballen en hospitals i residències

|

El sector de les asseguradores ha decidit ampliar l'àmbit de protecció de l'assegurança gratuïta de vida i subsidi per hospitalització que ha posat a disposició dels treballadors sanitaris que es veuen afectats per la Covid-19. Una ampliació que a partir d'aquest moment dóna cobertura a un milió de persones.

Pacients, sanitaris, COVID19, coronavirus, La novetat més important d'aquesta ampliació és que a partir d'ara també estan coberts per aquesta assegurança gratuït és que tot el personal que presta els seus serveis en hospitals, tant públics com privats; centres públics d'atenció primària, serveis d'emergències, així com en residències de gent gran, també públiques i privades, i passa a estar cobert per la pòlissa.


Des de fa temps, els treballadors dels hospitals i centres sanitaris s'han sentit discriminats per l'actitud de les administracions cap a ells, sobretot per deixar-los fora de les gratificacions que, per exemple la Generalitat, paga als professionals sanitaris, mèdics, infermeres, etc., pel risc i l'esforç que han fet durant la pandèmia. Consideren que han corregut els mateixos, o més, riscos que metges i infermeres i han col·laborat amb un esforç tremend per a reduir al màxim el risc de contagis.


Amb aquesta ampliació entren a formar part del col·lectiu assegurat el personal administratiu, de neteja, cuina, manteniment i bugaderia; així com els psicòlegs clínics, tots els especialistes i tècnics superiors, els odontòlegs i higienistes dentals, els logopedes, els fisioterapeutes d'atenció primària i de residències de gent gran, els terapeutes ocupacionals i els treballadors socials, entre molts altres perfils professionals.


La protecció que l'assegurança presta a aquests professionals es manté igual. El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de la COVID-19 puja a 30.000 euros per persona. El subsidi d'hospitalització, mentrestant, comportarà el pagament de 100 euros a el dia al professional ingressat sempre que la seva estada hospitalària superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes. És a dir, els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.


La protecció té una vigència de sis mesos, a comptar de l'inici de l'estat d'alarma. És a dir, s'ha de cobrir a totes aquelles persones del col·lectiu assegurat que siguin hospitalitzades o morin a causa directa del coronavirus des del passat 14 de març fins al proper 13 de setembre de 2020, ambdós dies inclosos. La cobertura té, per tant, caràcter retroactiu.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH