Atlantia va a lluitar per enfrontar l'OPA d'ACS per Abertis

|

Abertis08


Atlantia assegura que està preparada per afrontar una eventual OPA d'ACS per Abertis, competidora de la qual el grup italià va presentar per la companyia espanyola d'autopistes i satèllits el passat mes de juny, una operació estimada en 16.341.000 d'euros i que donaria lloc a 1 dels primers grups d'infraestructures del món.


"Tenim les espatlles amples", va assegurar sobre això el conseller delegat d'Atlantia, Giovanni Castellucci, que no va descartar revisar a l'alça el preu de 16,50 euros per cada acció d'Abertis que proposa la seva OPA. "Tot i això, encara és aviat per dir-ho", ha afegit.


"La nostra segueix sent una bona oferta, que compararem amb el mercat", ha afegit Castellucci a resposta dels accionistes durant la junta extraordinària que va aprovar una ampliació de capital per valor de 3.794 milions per escometre part de l'OPA.


El conseller delegat va declinar fer cap comentari més sobre l'eventual contra OPA d'ACS argumentant que "no comenta operacions que només ha llegit als diaris", segons ha dit.


No obstant això, en la seva intervenció va remarcar el caràcter "amistós" de la seva proposta d'integració amb Abertis. En aquest sentit, ha reiterat que la companyia mantindrà la seva seu a Espanya i seguirà cotitzant.


Així mateix, ha remarcat que el seu pla per al grup participat per Criteria CaixaHolding passa per convertir-lo en la plataforma per a Llatinoamèrica del grup que resultés de l'operació. Per a això, Atlantia traspassaria a Abertis les autopistes que té a Xile i Brasil.


Amb aquestes concessions, que Atlantia ja va incloure en el fullet de l'OPA registrat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia busca fer l'ullet al Govern, que en diverses ocasions ha suggerit la possibilitat de rebutjar l'OPA.


Qualsevol oferta de compra per Abertis requereix el 'vistiplau' de l'executiu atès que les autopistes i satèllits que explota Abertis són titularitat última de l'Estat i es consideren actius estratègics per al país.


FORTALESA FINANCERA


No obstant això, davant la junta, el primer executiu d'Atlantia també va ratificar el seu compromís amb Itàlia, a l'assegurar que l'eventual fusió amb Abertis "no suposarà una pèrdua d'enfocament a Itàlia". "Segueix sent, de llarg, el mercat més important per al grup", ha remarcat.


Castellucci va posar així mateix l'accent en el finançament de la seva OPA, actualment pendent del 'vistiplau' de la CNMV, per a la qual compta amb un crèdit sindicat i l'ampliació de capital aprovada aquest dimecres.


Així, ha assegurat que el cost financer de l'operació no serà superior al 2% i permetrà a Atlantia seguir incrementant el dividend. A més, ha indicat que l'endeutament després de l'operació serà equivalent a 5,3 vegades el benefici brut d'explotació (Ebitda), per sota de la ràtio mitjana de 5,6 vegades que, segons les seves dades, presenten empreses comparables del sector.


APROVACIÓ D'AMPLIACIÓ DE CAPITAL


En la seva OPA, Atlantia ofereix 16,50 euros per cada acció d'Abertis, tot i que preveu abordar fins a un 23% de l'operació mitjançant un bescanvi d'accions, a raó de 0,697 de nous títols de la signatura per cada acció del grup espanyol.


Per a això, la companyia va aprovar ampliar el seu capital mitjançant l'emissió de fins a 160.310.000 de noves accions que seran de caràcter especial.


En concret, les noves accions no podran vendre fins el 15 de febrer de 2019 i, per tant, no cotitzaran fins llavors. En aquesta data es canviaran per títols ordinaris d'Atlantia.


Atlantia avança així en els passos que preveu la seva OPA, mentre ACS analitza la possibilitat de llançar una oferta competidora. Compte de termini per fer-ho fins a cinc dies abans que conclogui el termini d'acceptació que al seu dia s'obri per a la proposta italiana.


L'assemblea de la companyia transalpina va aprovar a més articular un pla d'incentius per als primers executius de la companyia vinculat a l'OPA. El president d'Atlantia, Fabio Cerchiai, i el seu conseller delegat figuren ntre els beneficiaris del 'bonus' que consisteix en el repartiment d'accions sobre accions ( 'stock options') a tres anys.


ABERTIS "COINCIDEIX" AMB ATLANTIA


Abertis considera que els plans d'Atlantia per la companyia en el cas que prosperi l'OPA formulada sobre l'empresa "coincideixen" amb l'estratègia de creixement i expansió internacional en què actualment està immers el grup espanyol d'autopistes i satèllits.


Així ho asseguren fonts pròximes a l'empresa que dirigeix Francisco Reynés que, tot i això, afirmen que la companyia "donarà suport a qualsevol projecte que encaixi amb la seva actual estratègia de creixement i internacionalització".


Abertis, donat el deure legal de passivitat a què està subjecta davant la formulació de l'OPA d'Atlantia, assegura que no entrarà a valorar aquesta operació ni una altra eventual oferta competidora fins que el seu consell d'administració hagi d'emetre el preceptiu informe en els terminis que estableix la Llei d'opes.


No obstant això, i segons aquestes fonts pròximes, la companyia considera que "qualsevol projecte que aposti pel creixement i la internacionalització d'Abertis està en línia amb l'estratègia desenvolupada pel grup en els últims anys".


"L'estratègia d'Abertis està basada en el creixement i en la internacionalització, la qual cosa coincideix amb els plans presentats per Atlantia d'incorporar a la companyia els negocis que la firma italiana té a Xile i el Brasil", han indicat.


Aquestes fonts es van manifestar d'aquesta manera coincidint amb l'aprovació per part d'Atlantia en junta extraordinària d'accionistes de l'ampliació de capital necessària per abordar l'OPA formulada sobre Abertis el passat mes de juny i actualment pendent d'autorització per part de la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH