Babuïns agressius llancen roques contra els turistes a Sud-àfrica i els trenquen les cames

Nidal shbeeb fVSJEhHHeJM unsplash
Babuí @unsplash

 

Tres excursionistes a Sud-àfrica van patir fractures a les cames després d'un atac d'uns babuïns "agitats", que els van començar a llençar roques. "Tres excursionistes van patir fractures a les cames, després que una roca s'estavellés contra el lloc on eren", afirma l'organització Wilderness Search and Rescue, amb seu al Cap Occidental.

 

Segons la publicació, l'estrany incident va tenir lloc el mes passat després que un grup de set turistes s'embarqués en una expedició de ràpel a les remotes muntanyes de Banhoek al Cap Occidental.

 

L'excursió anava bé fins al segon dia quan els aventurers es van aturar per dinar i van notar que hi havia un ramat de babuïns del Cap sobre ells al penya-segat que estaven baixant. Aquests simis, que són alguns dels micos més grans del món –pesen fins a 40 quilograms i fan 1,2 metres de llarg–, semblaven “agitats i curiosos” observant els humans.

 

“Aquesta va ser la tercera vegada que vaig baixar per aquest penya-segat i la primera vegada que vaig veure i vaig escoltar babuïns allà”, va comentar un dels excursionistes.

 

Tot i això, els alpinistes no hi van pensar gaire i van continuar el descens pel penya-segat. Va ser llavors quan les coses van començar a posar-se difícils: dos dels excursionistes van decidir baixar en ràpel per una cascada, quan una enorme roca de 60 quilograms, llançada pels babuïns, va colpejar la cornisa en què estaven aturats els cinc restants.

 

L'enorme pedra “va explotar amb l'impacte”, enviant fragments de “roca esmolada com una navalla” als excursionistes com a metralla, trencant-los tres cames i deixant-ne un altre amb una ferida superficial. Mentrestant, un cinquè excursionista va ser enderrocat per una pedra, però el seu arnès de seguretat el va detenir a meitat de la caiguda.

 

Malauradament, el lliscament de roques provocat pels primats estava lluny d'acabar: els micos van continuar llançant pedres sobre els excursionistes com si fos un setge medieval, obligant-los a buscar refugi a la paret del penya-segat.

 

Tot i la seva ubicació remota, els excursionistes van aconseguir fer una trucada de SOS. Es va mobilitzar un helicòpter Air Mercy Service i un equip de Wilderness Search And Rescue (WSAR).

 

En arribar, l'equip va fer servir cabrestants per baixar els paramèdics a la cornisa on estaven arraulits els escaladors. Després, l'excursionista amb les lesions més greus ha estat "posat en una llitera i traslladat a una zona d'aterratge propera" , mentre que "els dos pacients restants han estat hissats des de la cornisa en arnesos de rescat".