dilluns, 10 de agost de 2020

La inseguretat és el major problema per als veïns de Ciutat Vella

|

Recurs carrers habitatges


La inseguretat ciutadana suposa el major problema per als veïns del districte de Ciutat Vella, que en l'última enquesta de l'Ajuntament de Barcelona ha estat citada pel 21,3 per cent dels enquestats.


Aquest resultat es fa públic just un dia després de la macrooperació policial contra els narcopisos en el Raval, que es va saldar amb 55 detencions, a més d'altres 20 ordres de crida i cerca emeses avui dimarts. 


També es percep entre els ciutadans un augment de la decepció amb la ciutat, ja que el 37% considera que Barcelona ha empitjorat.


ACCÉS A L'HABITATGE


L'accés a l'habitatge ha estat per primera vegada el problema més nomenat en l'Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona, amb un 12,8% -pujant des del 6,7% i el quatre lloc- i ha desbancat així al turisme, que va liderar l'any passat també per primera vegada la llista dels problemes més greus que els barcelonins veuen en la ciutat, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.


El turisme ha passat de ser nomenat en un 15,6% dels casos a ser-ho en un 10,3%, mentre que la circulació es manté en un 7,4%, seguit pels aspectes polítics (5,8%), la inseguretat (5,6%), l'encaix de Catalunya a Espanya (5,2%), la contaminació i el medi ambient (5,2%) i l'atur i les condicions de treball (5,1%), que baixa des del tercer lloc i se situa en nivells inferiors als de 2008, moment des del qual es va repetir com un dels principals problemes.


Coincidint amb que l'accés a l'habitatge sigui el primer problema per primera vegada en els 33 anys en què es realitza l'enquesta, la principal demanda que els barcelonins plantegen a l'Ajuntament és facilitar l'accés a l'habitatge -una cosa que demanen el 12,6 % -, seguit per millorar la neteja (6,5%), millorar aspectes polítics (6,3%) i la gestió municipal (6%).


Boada i Pisarello


Al costat del director de l'Oficina Municipal d'Dades, Màrius Boada, Pisarello ha ressaltat que els barris amb problemes de gentrificació veuen més greu el de l'accés a l'habitatge.


Pisarello sosté que el fet que hi hagi aquesta preocupació a la ciutat "confirma que les polítiques que s'han seguit en els últims temps", com la reserva del 30% de noves promocions a habitatge protegit, van en la direcció correcta, segons ell.


Tot i que a nivell de ciutat dels barcelonins veuen la inseguretat com el cinquè problema, és el que veuen més greu en els barris -amb un 10,5%, sent el primer en sis dels deu districtes- i li segueix la neteja (7, 6%), el soroll (7,2%), l'accés a l'habitatge (6,6%), el turisme (6,3%) i l'aparcament (5%), segons l'enquesta, realitzada amb 6.000 entrevistes a domicili entre abril i juliol.


INSEGURETAT


La inseguretat és citada com a problema més greu del barri especialment a Ciutat Vella, amb un 21,3% de les mencions, on consideren que el segon problema dels barris és el turisme (15%), seguit per les drogues (13,7 %), que se situen en el quinzè lloc en el global dels problemes als barris.


Pel que fa a Catalunya, el 29,4% dels enquestats consideren que el seu problema més greu és el seu encaix a Espanya -cinc punts més que l'any passat-.


Sobre Espanya, es consdiera que el principal problema són aspectes polítics -amb un 24,8%, avançant a la corrupció i el frau-, i els ciutadans demanen a la Generalitat i al Govern central millorar els aspectes polítics -en un 14, 7% en el cas del Govern i en un 23% en el de l'executiu espanyol-.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH