El govern català mantindrà l'estatus d'empresa turística i el registre de les agències de viatges

Gràcies a les gestions d'ACAVe, la Generalitat de Catalunya ha atès les peticions del sector turístic i ha eliminat del projecte de Llei de Mesures Fiscals, Financeres, Administratives i del Sector públic per a l'any 2020 la modificació de la Llei de Turisme de Catalunya, que modificava l'estatus actual de les agències de viatges. Aquest projecte de llei contemplava l'exclusió de la normativa turística catalana de les agències de viatges, les quals perdien la seva condició d'empreses turístiques i deixarien d'estar inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya. A dia d'avui, aquest Registre facilita que els consumidors puguin comprovar si les empreses que organitzen i/o comercialitzen viatges combinats o serveis de viatge vinculats disposen de les garanties establertes en la legislació europea.


maletes


ACAVe va presentar un plec d'al·legacions davant el Projecte de mesures fiscals, administratives, financeres i del Sector Públic per a l'any 2020 que contemplava en el seu article 135.2 la modificació de l'article 33 de la Llei 13/2002, de 21 de juliol, de Turisme de Catalunya, i que establia la restricció de la consideració d'"empreses turístiques" exclusivament a les empreses que fan mediació en allotjaments turístics. A més, el Projecte de llei preveia també en el seu article 135.4 la modificació de l'article 53 de la llei 13/2002 de Turisme de Catalunya eliminant la definició de "agent de viatges". Finalment l'article 135.5 de la mateixa Projecte de Llei instruïa la modificació de l'article 73.3 de l'actual Llei de Turisme, per tal que les agències de viatges deixessin d'estar inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya.

logo insolito

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH