Una coma mal posada gairebé mata dos estudiants que van rebre una dosi letal de cafeïna

Cafe


Diversos estudiants estaven participant de forma voluntària en un estudi a la Universitat de Northumbria, Regne Unit.


En l'estudi, de l'àrea de medicina esportiva, se subministrava als voluntaris diferents quantitats de cafeïna pura.


Però un desgraciat malentès gairebé acaba amb la vida de dos d'ells, que van rebre l'equivalent a 300 tasses de cafè en una sola presa.


El problema va ser que un dels que subministrava la cafeïna va interpretar malament el decimal de la xifra que calia donar en funció del pes corporal.


En estudi contemplava que calia subministrar 300,00 mil·ligrams de cafeïna. Però en el seu lloc, els dos estudiants van ingerir 30.000, l'equivalent a res menys que 300 tasses de cafè, és a dir, el doble de la quantitat necessària per matar una persona adulta.


Tots dos estudiants, de 20 anys, van prendre la cafeïna barrejada amb suc de taronja. A la poca estona, els dos van començar a mostrar símptomes d'una greu intoxicació, sofrint taquicàrdia, visió borrosa i convulsions, pel que van ser immediatament traslladats a un hospital, com assenyala BBC .


Van haver de rebre cures intensives durant diversos dies, sotmesos a diàlisi per poder eliminar la tòxica quantitat de cafeïna que havien ingerit.


Per sort, tots dos van aconseguir sobreviure sense més conseqüències que una important pèrdua de pes.


La Universitat de Northumbria ha hagut de reconèixer l'error i demanar disculpes davant del jutjat. A més, la institució acadèmica ha estat sancionada 400.000 lliures (gairebé 471.000 euros) per pagar indemnitzacions a aquests dos estudiants que pueron perdre la vida.