Per què la crueltat?

Óscar Hernández Bernalette
Diplomàtic

Que desgràcia trobar-se diàriament amb les històries de la maldat. En aquesta Veneçuela que enterra mes morts que la que produeixen guerres declarades i civils. Que brusc trobar-se amb l'assassinat d'un ser estimat, d'un amic o un company de treball. No podem sortir de la indignació de veure nens robant a nens com li va passar fa uns dies a uns joves en el Cafetal, o l'assassinat d'una dona que emprenia la seva partida aterrida per la inseguretat i dies abans és cruelment assassinada. Exterminen a l'enginyer i al seu germà tinent a els qui li arribo el seu dia perquè la destinació li punxo un cautxú en carretera qualsevol.

Que desgràcia trobar-se diàriament amb les històries de la maldat. En aquesta Veneçuela que enterra mes morts que la que produeixen guerres declarades i civils. Que brusc trobar-se amb l'assassinat d'un ser estimat, d'un amic o un company de treball. No podem sortir de la indignació de veure nens robant a nens com li va passar fa uns dies a uns joves en el Cafetal, o l'assassinat d'una dona que emprenia la seva partida aterrida per la inseguretat i dies abans és cruelment assassinada. Exterminen a l'enginyer i al seu germà tinent als qui li arribo el seu dia perquè la destinació li punxo un cautxú en carretera qualsevol.

Aquesta als barris, a les urbanitzacions, als carrers de Caracas, a l'interior, en la costa i en el camp. En l'exterior no ens entenen, és com si els gens estiguessin esvalotats i les maldat va emergir per venjar-se. La nostra capital aquesta com els pobles del llunyà oest, sense llei ,sense codis. Semblés que estem envoltats com per aquells malvats a cavall que azoraban les caravanes de pelegrins o cercadors de somnis que creuaven les vasta nació a la recerca de terra i eren assaltades sense pietat. Solament la pols al lluny que aixecava el cavalcar els advertia que ells serien les properes mates. Aquí, les motos amb prou feines donen el senyal amb aquest soroll que atordeix a milers de ciutadans que caminen amb ull visor de mig costat davant el que els pot esdevenir. Sense voler es discrimina per igual al treballador o al malandro per aquesta xiulada que ens va envair tots els racons urbans del país.-

La resposta és sempre la mateixa, és culpa de la impunitat. Ha de ser cert, però també és la falta de policies ben entrenats, de cossos de seguretat honests i eficients .Molts són enèrgics per perseguir estudiants i ciutadans protestant.

Als injusts se'ls respecten els seus drets humans mentre que els de la majoria són violentats per aquesta minoria que no dóna treva, que li amoïna a les mares, que empeny als nostres compatriotes a anar-se del país. Com defensar-se davant la barbàrie que ens aguaita?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH