Morir per foc

Lilia Cisneros Luján
Periodista Mexicana

Quan escoltem de persones lesionades i algunes mortes per foc derivat d'explosions de gas -liquat -com l'ocorregut en un hospital de Cuajimalpa encara que també gas natural les canonades del qual són perforades per empreses de pavimentació, aigua o drenatge- a més de la morbositat que ens amarra al noticiero per saber qui és el culpable, com se'ls va a sancionar, cuales són els herois etc. semblaria que el pensament generalitzat s'inclina a jutjar i condemnar per igual a l'empresa -de rics que paguen malament als seus empleats, no els capaciten i els importa poc el servei- els governants que els contracten -corruptes que ometen inspeccions o passen per alt defectes- i fins a la mediocritat i incapacitat generalitzada del mexicà.

Quan escoltem de persones lesionades i algunes mortes per foc derivat d'explosions de gas -liquat -com l'ocorregut en un hospital de Cuajimalpa encara que també gas natural les canonades del qual són perforades per empreses de pavimentació, aigua o drenatge- a més de la morbositat que ens amarra al noticiero per saber qui és el culpable, com se'ls va a sancionar, cuales són els herois etc. semblaria que el pensament generalitzat s'inclina a jutjar i condemnar per igual a l'empresa ?de rics que paguen malament als seus empleats, no els capaciten i els importa poc el servei- els governants que els contracten -corruptes que ometen inspeccions o passen per alt defectes- i fins a la mediocritat i incapacitat generalitzada del mexicà.


Però si poc dies després la propietat sinistrada és un edifici de súper luxe de desenes de pisos a Dubai on s'allotgen els més rics dels rics i sense que fins a aquest dia hi hagi algun grup terrorista que s'adjudiqui el foc; alguns -seria massa pretensiós dir que tots- es comencen a preguntar que passa al món, on els molt dolents, filmen a catòlics, cremats vius a les mans de grups extremistes i la nevades de l'hemisferi nord, sobretot Estats Units i Canadà, són també causals de mort o en el sud amb volums incontrolables d'aigua buscant sortida tot i que el preu sigui portar-se com a escombraries, carrers, cotxes, cases i tot el que l'ésser humà ha posat en el que alguna vegada va ser la seva llera?


Els pseudo profetes, ens diran que s'estan complint les profecies mayas que van vaticinar la fi d'un planeta sembrat d'odi, materialisme i por. Amb tot i l'ensomni que produeix el confondre el creat amb el creador i fer de les pedres, el sol, els estels i la naturalesa en general motiu d'adoració, tant els seguidors dels antics pobles prehispánicos o els seus equivalent en l'Àsia i Àfrica amb les seves piràmides circulars que igual que els edificis de grans altures del present segle; voldrien aconseguir el cel, per evitar les conseqüències de canvis climàtics -augment incontrolable de calor, desglaç dels pols, sequera alternada amb inundacions- desastres per qüestions còsmiques ?aerolitos i estels que s'apropen, ens impacten o ens emmalalteixen per les seves radiacions- i tot la qual cosa produirà tribulación i desesperació en diversos nivells geogràfics i de convivència.


Igual que les anomenades profecies mayas -7, 10 o més segons l'autor de cada estudi- els seguidors del cristianisme assumeixen el final del planeta, ja no per diluvi, doncs Jehová va prometre que mai mes ens destruiria amb tal càstig; però al cap i a la fi per la suma de tots els efectes de malapteses humanes derivades de l'abús, l'avarícia, l'engany, la neciesa, en suma de la seva vanitat.


Si àdhuc els elefants conserven una memòria històrica que els ha permès determinades conductes i reaccions al llarg dels segles, tenen en la seva essència el record de sequeres o densos monsons, no és estrany que els mayas, que pel que sembla derivat de la sobrepoblación es van veure obligats abandonar les seves costoses residències i temples, perquè no ho faria l'humà de segle XXI, cada vegada menys pensant, mes dependent de la tecnològica que ha inventat i que li esclavitza igual o pitjor que els seus amos d'anteriors moments de la humanitat?


Avui els amos de la ciència i la tècnica avançada, àdhuc amb el somriure i l'audàcia de personatges com el fundador d'Apple que a punts maravillaron; amb tot i la seva oferta de comoditat, preus baixos i comunicació, no han pogut eradicar l'odi i els efectes bèl·lics i de confrontació en general per emocions, com l'enveja, intrínseca en un materialisme cuasi diabòlic que no va acabar el 22 de desembre del 2012. Ja van passar més de dos anys, excepte excepcions molt particulars la humanitat sembla continuar en el camí de desaparèixer com a espècie pensant doncs es dirigeix a l'acte-destrucció sense majors aspectes d'integració harmònica amb l'univers del com alguns postulen "som part" en una visió equívoca com alguna forma d'imaginar que transcendirem -per reencarnacions múltiples- a la mort inexorable.


Pràcticament tots el ritus religiosos, particularment si el lideratge ho maneja algun grup o persona afecte a sembrar el terror en l'emoció de la gent, descriuen una fi del món que per castigar, obre els cels i destrueix la terra. Això en part és veritat i pren bàsicament per la culpa adherida a qui malament obra; però és veritablement pervers ometre que a més de les guerres, catàstrofes, accidents, plagues, provocades per l'actor humà, l'Ésser que ha creat l'univers: mestressa, és solidari i "no desitja la mort de l'infractor sinó que es penedeixi i viva".


La bona nova cristiana, no suposa que per la comercialització de misses, almoines, donatius per promoure grups famosos de lloança i punts altres ritus derivats de la ment terrícola, eludirem "la fi del món". La Bíblia, el llibre més divulgat en tota la història, postula un nou cel i una nova terra. Enlloc parla de la fi del món, sinó dels temps on tot serà transformat per gràcia per la resurrecció de Crist. Aquests nous temps, no han estat revelats quant a la mètrica humana, els que arribin no ho faran per la mediació de cap capellà, pastor, predicador o religiós de qualsevol expressió com les quals han proliferat ara que l'ésser humà nega a Déu, qüestiona els ensenyaments ortodoxos, encara que s'aplana, sense més atribut que l'antiguitat a pràctiques religioses primitives. En la confusió d'aquests temps gairebé tots ignoren que al següent món, no s'arriba pel fet de morir sacrificat per foc, acte-immolat amb cinturons d'explosius o per seguir de manera irracional el que un mercadólogo religiós ens ven en campanyes excitants o enmig d'una espera -passiva o omple excessos perquè "al cap i a la fi Déu no existeix i cal viure l'avui"- amb dates equívoques manejades per "il·luminats religiosos" disposats a enganyar incautos que en comptes d'estudiar amb la humilitat socràtica sucumbeixen a discursos enganyosos i manipuladors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH