Leonel: Ull Viu

Óscar Hernández Bernalette
Diplomàtic

Una responsabilitat tan gran la que té l'expresident dominicà L. Fernández en presidir la missió d'acompanyament internacional d'Unasur. Esperem que entengui que per a molts veneçolans seu vincles personals amb la nomenclatura oficial mentre va exercir el poder a la RD generen una mena de "dubte raonable" sobre la seva imparcialitat. La MUD accepto la seva designació encara no se li consulte prèviament com havia de ser en un escenari de recerca de consensos. Potser el mateix ho hauria d'haver exigit. Moltes preguntes es fan els ciutadans.


Per exemple, ¿tindrà a la seva agenda ètica la capacitat d'actuar amb la imparcialitat que li correspon i garantir que durant el procés i després de les eleccions es respectin les regles del joc? Què pensa de les pràctiques antidemocràtiques des de Miraflores? Maduro amenaça amb prendre els carrers si guanya l'oposició veneçolana. Igual que Chávez que arribo assegurar al país i al món que si perdia la contesa del 2012 davant Capriles hauria una guerra civil a Veneçuela. Estarà d'acord que xantatges com aquests no tenen cabuda en democràcia?


¿Entendrà que cal ser ben irresponsable i tenir un ego de dimensions incalculables per creure que els veneçolans ens matarem pels resultats electorals? ¿Coincidirà amb la majoria que és un despropòsit semblant amenaça a la vigília electoral? Si no ho van explicar els seus afins els mitjans internacionals la van recollir tal com va ser expressada. Podrà en el seu caràcter de president d'aquesta comissió cridar l'atenció sobre aquest tipus d'expedient? Tant de bo pugui explicar a les autoritats veneçolanes que perdre aquesta contesa electoral no és una tragèdia i per contra, acceptar la derrota és una obligació i dóna sentit de grandesa. Llavors, espera el país que compleixi un paper just i objectiu. Que poc servei li farà a la regió i als seus connacionals sinó actua a l'altura de tan important repte.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH