divendres, 5 de juny de 2020

Aconseguir la pau interior amb ioga i cervesa

Bieryoga


El ioga és una disciplina d'origen indi exercida a tot el món. Des 2015, a Berlín s'imparteix aquesta nova disciplina que combina l'amor per la cervesa i el ioga. Jhula i Emily són les inventores del 'Bier Ioga'. Elles van reunir en una antiga fàbrica de cervesa als seus alumnes i van començar a impartir les seves classes de ioga introduint la cervesa.


La nova disciplina s'ha estès mundialment a països com Nova Zelanda, Austràlia i Malàisia. De moment, no ha arribat a Espanya.


Molts instructors de ioga han criticat aquesta nova pràctica perquè segons ells abarateix la pràctica espiritual. Experts en salut alemanys també han mostrat el seu rebuig al ioga cerveser. Ells consideren que la cervesa "ennuvola la percepció, dificulta el control muscular, afecta l'equilibri i restringeix la resistència". El Ministeri de Sanitat tailandès està investigant la pràctica per fomentar el consum etílic.


ioga 1

'Bier Ioga' ha respost a les crítiques ia les acusacions de 'mentida': "el ioga amb cervesa és divertit però no és broma: prenem les filosofies del ioga i el combinem amb el plaer de beure cervesa per assolir el nivell més alt de consciència".


La finalitat de l'exercici és tractar de no vessar les cerveses. Els participants fan ús de les ampolles de la manera que vulguin: sostenir a les mans, fer equilibros amb elles i anar prenent glops entre posis.El requisit d'aquest moviment 'hipster' és que t'agradi a la cervesa. Les sessions són d'una hora aproximadament i costen 10 euros. El preu inclou un parell de cerveses.Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH