diumenge, 9 de agost de 2020

Són necessàries unes eleccions al Parlament que es realitzin en clau nacional i social

Maria Recuero

Secretària general d'USOC

Les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 27 de setembre són unes eleccions que tenen un caràcter extraordinari i transcendental ja que el resultat de les mateixes definirà el futur de Catalunya.

Les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 27 de setembre són unes eleccions que tenen un caràcter extraordinari i transcendental ja que el resultat de les mateixes definirà el futur de Catalunya.

Catalunya, a més, té greus problemes socials, que les rígides politiques d'austeritat imposades frenen el creixement dels països del sud de Europa. Per aquest motiu estem suportant un 21% de la població en risc de pobresa, un 19% de la població activa a l'atur, el que correspon a unes 726.200 persones i dels aturats registrats tan sols cobren prestació o subsidi un 58%. A mes existeix una alta precarietat laboral i els salaris han disminuït. Avui el fet de treballar no es garantia de no estar en risc de pobresa.

Per totes aquestes raons, es fa necessari més que mai l´ impuls de polítiques que resolguin aquests greus desequilibris socials i una forta empenta a les polítiques socials per aconseguir més justícia i cohesió social, acompanyades de polítiques industrials que fomentin el creixement i la creació d' ocupació de qualitat.

Els temes nacionals i socials estan íntimament lligats i no poden tractar-se per separat ni ser excloents. Per a la USOC l´objectiu és aconseguir nous instruments que ajudin a resoldre els problemes socials i millorar el benestar de la població.

La USOC com a sindicat independent, lliure i autònom, considera que el poble té la sobirania per decidir lliurement sobre el seu futur; com a sindicat democràtic accepta el resultat de les votacions del 27 de setembre i, per la transcendència de les mateixes, crida a una participació massiva de la ciutadania de Catalunya.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH