divendres, 25 de setembre de 2020

Sembla un malson, tornem al principi

Maria Recuero

Secretària general d'USOC

El diumenge 26 de juny, tornem a estar convocats a les urnes per a les eleccions per al congrés dels diputats. No lamentem el fet de votar que és un dret que ens ha costat molt conquerir al nostre país, sinó l'haver de repetir unes eleccions perquè hi ha hagut una incapacitat per a un acord polític per a l'elecció d'un president del govern i un programa de govern que afronti els greus problemes socials i econòmics del país.


Aquesta situació ha abocat a una paràlisi política en el qual està immers el país, i fa que s'estigui posposant el abordar els problemes que ja assenyalàvem després de les eleccions del 20D i que per USOC en el seu moment ja esmentàvem“fonamentalment, aquelles que promoguin la creació d'ocupació digna, estable, ple i amb drets; que possibilitin la sortida de la crisi per a la ciutadania; que apostin per la redistribució equitativa de la riquesa; per la defensa de la protecció social; per la lluita contra el frau; i, significativament, per la regeneració democràtica del marc polític i sindical, escometent les reformes necessàries perquè tots els vots valguin el mateix i perquè tots els actors tinguis les mateixes possibilitats de promoció electoral i puguin competir en igualtat de condicions”.


Des de gener de l'any en curs, aquests aspectes segueixen pendents i seguim patint una regressiva legislació laboral i una política econòmica de retallades en els serveis públics.


A Catalunya les coses no van millor, un cop elegit el nou president de la Generalitat ja li vam traslladar la necessitat d'abordar els problemes socials, però encara no hi ha nous pressupostos i les coses tampoc avancen perquè no hi ha majories parlamentàries per aprovar aquests nous pressupostos; i això dificulta prendre les decisions que permetin un pla de xoc contra la crisi, les estratègies industrials, les infraestructures i respecte a les relacions de Catalunya i la resta d'Espanya, la USOC ja havia plantejat que "esperem que el resultat electoral, serveixi per trobar una solució política a l'actual conflicte; i es treballi per un acord entre el congrés dels diputats i al parlament de Catalunya i els governs que es formin després de les eleccions de Catalunya i les generals”.


Cal trencar el bloqueig polític i això només ho poden fer els ciutadans i cal que la classe treballadora participi en aquestes eleccions tot i considerar que la gestió dels partits no ha estat eficaç, cal seguir participant perquè ningú triï per nosaltres i es puguin desenvolupar polítiques eficaces i útils en defensa dels interessos dels treballadors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH