dilluns, 30 de novembre de 2020

Un atemptat estremidor

Manuel Fernando González Iglesias

A mesura que passen les hores i es van sabent més coses de la massacre d'Orlando, horroritza pensar que un sol "llop solitari" sigui capaç d'assassinar a cinquanta conciutadans sense que ningú pugui fer res per evitar aquests assassinats. I encara que la comunitat gai de tot el món es posi d'acord en condemnar aquesta barbàrie, res passarà si no som tots capaços d'esborrar de la nostra memòria col·lectiva de que l'Islam, aquest que assassina de manera sanguinària i indiscriminada, no mereix cap mena de respecte perquè no té res a veure amb el que va predicar Mahoma, ni amb el que senten milions de musulmans.


Però com el que ha passat no té una sola causa, es podria exigir-li a la societat nord-americana que convencés als seus conciutadans partidaris de poder comprar lliurement armes de tot tipus i calibre, que aquesta forma d'entendre la llibertat individual ja ha estat superada pel pas dels anys i, que els duels a trets, són un epopeia caduca de pistolers i xèrifs del llegendari Oest. Ara toca que les armes només les puguin fer servir aquells que han de vigilar que la llei i l'ordre es compleixin. El que tot un president com Obama es vagi de la Casa Blanca sense haver pogut "ficar-li mà" a la venda lliure d'armes és una vergonya per al país que lidera la democràcia al món.


D'altra banda, un es pregunta quina classe de seguretat privada tenia el local en què es van cometre els assassinats, i com un sol home va poder amb ella. Una cosa va fallar i la propietat del local no és aliena a aquest desastre. Tampoc han de sentir-se feliços el FBI i la CIA, que tenint vigilat a aquest jihadista perquè sospitaven d'ell i dels seus actes, el deixessin de nou sense una mínima vigilància, propiciant que l'individu continuara al seu aire i fes el que finalment va fer.


Sobre l'Estat Islàmic poc queda a dir. Occident, i especialment França i Anglaterra, són responsables directes que la repartició territorial d'Orient pròxim hagi generat diverses guerres i milers de morts, perquè els països que, ara mateix, es barallen per una ciutat o mitjà desert, mai van existir com tals si no fos perquè l'aristòcrata britànic Mark Sykes i l'advocat francès François Georges Picot van caminar allà pel 1916 fabricant un acord que va ser un autèntic despropòsit en l'època i que ho continua sent ara, per a major glòria del desaparegut Imperi britànic. Així s'escriu la història i en els cementiris reposen centenars de milers de víctimes per testificar que res del que s'escrigui sobre el colonialisme britànic i la grandeur és invenció dels hispans, als quals sempre se'ls fa afanar amb una llegenda negra que per descomptat han escrit els que ara es camuflen en el seu Brexit per rentar-se les mans de les seves múltiples responsabilitats històriques. L'Estat Islàmic és un fill no desitjat de la política d'Occident, incloses totes les grans potències i, la seva presència al món, tindrà escassa trajectòria si els que són responsables del seu naixement es posen a reparar l'error comès i fer-lo desaparèixer.


I és que, quan es barregen tantes coses tan mal fetes, al final mor molta gent innocent i sorgeixen nous Orlandos.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH