Qui va guanyar el debat?

Manuel Fernando González

Sense cap dubte, el candidat que Vè. Ha decidit votar. Així que no faci cas als diaris de paper que caiguin a les seves mans o als que Vè. Llegeix a internet, que tots són tan subjectius com qualsevol dels seus lectors i no van a fer res més que confondre'l. Tingueu criteri i mantingui les seves conviccions i després voti, si així ho desitja, al seu líder favorit, perquè això de la governabilitat d'Espanya només ho arreglen els ciutadans espanyols canviant l'ordre dels factors partidaris, perquè així es modifiqui el producte, en aquest cas, el Govern o, en últim cas, si li pot la seva religiositat, confiï com jo a Sant Andreu de Teixido, ja saben, aquell que diuen que per la seva Església a la Costa da Morte peregrina la Santa Compaña en les nits de boira i fred ia la qual també "anirà de morto quen non foi de viu", fins i tot el descregut Pablo Iglesias de la mà de Rajoy, Sánchez i el ciutadà Rivera.


Un debat en què Rajoy s'assembla a Bush per la seva maldestra imatge simplista i Sánchez a Al Gore, un polític gairebé perfecte però que no "traspassava al dial" que diria un dels meus mestres en la ràdio Joaquin Soler Serrano, que sí que sabia com fer-ho com ningú, fa que els altres dos aspirants es quedin sense rival aparent a l'hora de jutjar aquesta mena de pizza televisiva "quatre estacions" amb què ens van obsequiar en horari intempestiu, la televisió pública i les dels dos grans grups privats i fins i tot el canal de l'Església, intentant solucionar el greu problema dels pactes post electorals, cosa que, no només no van aconseguir, sinó que a força de ser sincers hem de creure que els han condemnat a un fracàs irreparable.


Com els votants del carrer no canviïn la seva intenció de vot el proper dia 26 de juny i conformin de forma natural i espontània altres majories diferents, això només ho canvien els aparells dels partits tirant als seus actuals líders i posant a altres que puguin pactar , encara que només sigui per vergonya torera, o perquè els que tenen una certa experiència política saben que, si no formar-se un nou govern, el que corre perill és el propi sistema democràtic.


Així que relaxin-, i si van a votar, vagin amb el ple convenciment que la seva elecció és la més encertada per al seu país, ja que ni tan sols emetent juntes totes les televisions d'Espanya, a dia avui, no hi ha cap possibilitat que els polítics que tenim es posin d'acord.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH