No als NOAL

Óscar Hernández Bernalette
Diplomàtic

Noal


És irresponsable que una part de la comunitat internacional es presti per a la realització a Veneçuela de reunió dels països "No Alineats" (NOAL) i que està prevista a la Illa de Margarita en les pròximes setmanes. El cost de la mateixa li correspon al país amfitrió. Serà un despropòsit que la burocràcia internacional es comprometi a un esdeveniment que, encara que desfasat com a eina de política exterior, creat en el marc de la guerra freda i fins i tot ben aprofitat pels Cubans, només servirà per oxigenar un govern que vol realitzar aquest esdeveniment com taula de "salvació" davant la comunitat internacional.


És ja de per si una irresponsabilitat que el govern insisteixi en realitzar un esdeveniment justament quan el país travessa una crisi política, social i econòmica i que és cada vegada més profunda. Molts països no han entès la gravetat de la situació de Veneçuela i pocs entenen que la sortida democràtica que freni un conflicte major està a la volta de la cantonada i és el revocatori. Maduro va cometre l'error des que va prendre possessió de creure que guanyar amb tan estret marge li obviaria l'obligació ètica i política de reconèixer a la resta del país. Potser va pensar que amb només duplicar les originalitats del seu pare polític tot fluiria sense més contratemps i gaudiria de les mels del poder al seu aire. Els veneçolans han estat sotmesos a innombrables atropellaments i abusos. Han vist l'enriquiment fàcil i l'estil de vida de molts dels revolucionaris mentre s'han destruït l'aparell productiu del país.


Reunir més de 130 països en el nostre territori i contribuir al fet que malgastin centenars de milers de dòlars que podrien ser útils en els nostres hospitals o escoles és indegut i hauria de ser degudament advertida i rebutjada.
Més autors

Opinadors