Ànims, campions

Manuel Fernando González Iglesias

Paralimpicos


Els Paralímpics espanyols han iniciat el seu camí a Rio 2016 amb l'entusiasme que els caracteritza. La delegació, el Comitè que presideix Miguel Carballeda, està disposada a alegrar-nos la vida tornant a casa amb no menys de quaranta medalles, la qual cosa la converteix en una superpotència de l'esport paralímpic a nivell mundial.


Però això, per a ells, no és el més important. El que realment els motiva és l'orgull de sentir-se esportistes i que tots nosaltres els reconeixem com a tals. Per aconseguir-ho treballen, en el més absolut dels anonimats, milers d'hores, setmana rere setmana, mes rere mes.


Ara les nostres grans empreses, gràcies a la feina de Carballeda i el seu equip que han venut il·lusió a les marques més conegudes, patrocinen aquests grans campions i presumeixen públicament de ser sponsors. Aquest país ha crescut tant, en aquest camp, des de Barcelona 92 que un se sent orgullós que la sembra econòmica i humana de l'ONCE hagi germinat tan bé i tan ràpid.


Tot és necessàriament millorable, però cal veure! el que arriba a fer per la discapacitat un petit cupó que es sorteja cada dia. El món sense barreres que somiem molts és precisament això: donar visibilitat a aquells que societats que presumeixen de ser molt més potents que les nostres, no atorguen al seu dia a dia o en els seus llocs de treball.


Queda molt per fer, però avui toca animar als nostres paralímpics entre els quals hi ha autèntics Nadals o Mireies Belmonte que quasi no són coneguts pels aficionats, però que entre les federacions de tot el món destaquen d'una manera gairebé idolàtrica. Són líders indiscutibles i compatriotes dels quals tots nosaltres ens hem de sentir orgullosos.


Ànims, campions, el vostre moment ja ha arribat.

Més autors

Opinadors