Comunicació sexual en parella

María Martínez Murillo

Comunicació sexual ok


Moltes vegades es diu que per tenir una bona relació de parella la comunicació és un dels aspectes més importants. I és cert, per això és important entendre de quina manera ens comuniquem.


Tenir en compte que l'estil comunicatiu que tenien els nostres pares formarà part de la nostra estructura a l'hora de comunicar i comprendre, ens pot ajudar a conèixer-nos una mica més a nosaltres mateixos. És important prendre consciència de quines emocions s'expressaven a casa, i quins no. Probablement repetirem algunes d'aquestes dinàmiques i tindrem les nostres dificultats a nivell comunicatiu de forma semblant a la dels nostres referents més propers.


Uns pensaran que amb les seves parelles ja parlen prou i d'altres que haurien de parlar més. La comunicació va més enllà de si es parla o no es parla. La comunicació té més a veure amb el que es diu i com es diu.


Hi ha moltes àrees dins d'una relació de parella on la comunicació es torna un element central i la sexualitat és una d'elles. És aquí on llancem la següent pregunta:


De quina manera et comuniques amb la teva parella sobre les vostres relacions sexuals?


En el sexe i la sexualitat és molt important poder aproximar-nos a la nostra parella a través d'una comunicació real. Quan diem comunicació real, no ens referim a ser molt molt sincers. Sinó a poder comunicar quins són els nostres gustos, les nostres preferències, poder dir allò que no ens m'agrada i poder reformular al llarg del temps.Quins aspectes podem tenir en compte per a la comunicació sexual?


- La sexualitat es transforma. Al llarg de la nostra vida la nostra sexualitat i les nostres preferències, de manera natural canvien. És per això que no ens agradaran les mateixes coses als 15, als 35, que els 60 anys. Per aquest motiu, actualitzar amb la nostra parella allò que ens agrada és important. Ja que allò que ens podia agradar practicar amb la nostra parella a l'inici de la relació, pot ser que al pas dels anys, ja no ens agradi o ens agradaria practicar d'una altra manera.


- Quanta menys vergonya millor! Obrir-nos a l'altre ens pot fer sentir molt vulnerables, la majoria sentim aquesta vulnerabilitat quan la cosa tracta d'obrir-se als altres. Però si superem aquesta barrera, aquesta por de fons a ser jutjats si ens mostrem, podem aconseguir fer-li arribar l'altre el que ens agrada, en definitiva la nostra essència.


- La sexualitat és un fet natural en cada ésser humà. Valida els teus gustos, les teves preferències i les teves fantasies. El explorar el que ens agrada i poder expressar allò que desitgem construeix el nostre ésser sexual.


- Compartir amb un altre el que ens agrada o amb el que fantasiegem no vol dir que vulgui practicar-lo. Però és una forma de que ens conegui, de compartir una part que hi ha en nosaltres / es i que està bé així com és, encara que l'altre no la comparteixi.


- Evitar els conflictes o deixar de parlar allò que pensem que pot acabar molestant a l'altre, no fa que desaparegui. Millor obrir els temes que necessitem tractar a temps i no acumular. El no expressar-li a l'altre ens pot acabar generant frustració, enuig i la majoria de les ocasions vam acabar perdent el fil d'allò que realment ens molestava o incomodava i es pot acabar transformant en una altra cosa, sovint bastant llunyana a la original.


Adonar allò que podríem millorar ens pot oferir una nova oportunitat per retrobar-nos amb la nostra parella.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH