dissabte, 30 de maig de 2020

M'agradaria que ... les fantasies eròtiques

María Martínez Murillo

Fantasia sexual


Tots tenim fantasies, vam jugar amb la ment i ens transportem a altres realitats. El nostre major òrgan sexual és el cervell. I els nostres pensaments són una eina fonamental de la nostra sexualitat.


Tothom té fantasies, però no tothom les explica perquè, normalment, ens fa vergonya, sobretot les més íntimes. Ens fa por el judici dels altres.


Però ... què és una fantasia sexual?


Una fantasia sexual és tota aquella situació o escena sexual que imaginem i que ens provoca plaer. Ens endinsem en un món irreal que podem controlar, on nosaltres som els protagonistes i on es donen situacions que anhelem, anem o no a experimentar-les.


Cada un de nosaltres té les seves pròpies fantasies. I estàs pots ser provocades (quan nosaltres les vam crear conscientment) o sorgir espontàniament.


Sigui el que sigui que fantaseemos, està bé. Hem de permetre'ns les nostres fantasies, en el nostre cap tot s'hi val. El problema sorgeix quan aquesta fantasia sexual ens genera un sentiment de malestar, ja sigui por d'estar boig pel tipus de fantasia, culpa a causa de l'educació sexual rebuda, sentiments de fàstic cap a un mateix o vergonya a tenir aquesta fantasia o de compartir-la amb algú. Però hem de ser conscients que el problema no és la fantasia en si mateixa, sinó el significat que li estem donant i el que ens fa sentir.


Què ens aporten les fantasies? Són beneficioses?


Com acabo de dir, les fantasies sexuals només es converteixen en un problema si ens creen sentiments de malestar. En canvi, tenen múltiples beneficis. Vegem quins són:


-Sortir De la monotonia: Les fantasies sexuals ens permeten introduir variacions (les portem a terme o no).


Font d'autoconeixement: Les fantasies sexuals ens connecten amb nosaltres mateixos i amb els nostres desitjos més íntims. Ens permeten explorar i imaginar els nostres desitjos. Proporcionant-nos així informació sobre nosaltres mateixos.


-Millora La resposta sexual: Indueixen i augmenta el desig sexual, ens ajuden a excitar i lubricarnos i faciliten l'orgasme. És a dir, potencien la nostra resposta sexual.


-Font D'aprenentatge: En l'adolescència ens ajuda a imaginar i assajar mentalment futures vivències sexuals.


Fantasia sexual febrer


Quins tipus de fantasies ha?


Les temàtiques abasten totes aquelles pràctiques i situacions que cada persona té al seu abast, pel que existeixen moltíssims tipus de fantasies i matisos en cadascuna d'elles. Vegem les més comuns:


-Amb La pròpia parella sexual en diferents escenaris i experiències recordant vivències o duent a terme certes pràctiques que mai has fet, però que desperten la teva curiositat.


-Amb Diferent parella a l'habitual (coneguda o no).


-Tenint Relacions amb més d'una persona (participar en trios, orgies ...)


-mantenint Relacions sexuals amb la persona del sexe contrari al teu orientació sexual.


Dominar o ser dominat, practicar actes d'exhibicionisme o voyeurisme, ser atacat sexualment ....


He de compartir les fantasies sexuals amb la meva parella?


Les fantasies sexuals pertanyen al nostre àmbit privat, de manera que compartir-les o no és la nostra decisió. Compartir una fantasia amb la nostra parella pot animar la nostra vida sexual i augmentar la comunicació i la complicitat entre nosaltres. Però també pot crear un conflicte.


Abans de compartir una fantasia, cal que ens preguntem quin impacte pot tenir en la nostra parella ¿li molestarà? ¿Li va a fer sentir malament? Si la respostes és no i coneixes els seus desitjos i preferències, endavant comparteix-la.


Cal realitzar les fantasies sexuals?


Dur-les a terme o no ... vet aquí la qüestió! Les fantasies són somnis i no tenen per què portar-se a terme, tot depèn de la nostra decisió. Podem tenir fantasies sexuals que fem realitat i altres que pertanyin per sempre al món de la nostra imaginació.


Si decidim dur a terme una fantasia, poden passar dues coses: que sigui com hem imaginat i puguem seguir utilitzant-la en futures ocasions com un record d'una vivència. O bé, que no vagi com havíem imaginat, recordem que en la nostra ment podem controlar tots els detalls que ens és impossible quan ens enfrontem a la realitat. Si això és així, podem passar de fantasia a malson en un obrir i tancar d'ulls, perdent així tot el potencial erotic o.


Si fantasio amb algú que no és la meva parella li estic sent infidel?


Moltes persones senten culpa si fantasiegen amb una altra persona que no sigui la seva parella. És més, de vegades es plantegen si han deixat de voler-la o si li estan sent infidel. Què creieu és infidelitat?


La infidelitat està marcada per la dinàmica de cada parella, és aquesta la que defineix el que està permès i el que no. Però el que hem de tenir clar és que una cosa és pensar-ho i una altra molt diferent voler fer-ho. Normalment desitgem el que no tenim, pel que és una fantasia molt habitual que no pressuposa cap conducta.


En definitiva, permetem-fantasiejar i jugar amb la nostra imaginació, ja que qualsevol fantasia és bona si ens produeix plaer.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH