L'EGM passa comptes

Manuel Fernando González Iglesias

ràdio 1


Aquesta nova onada de l'EGM li ha servit a la SER, un cop més, per passar comptes amb la seva competència. Calia carregar aquest cop a De la Morena i ho han fet com només saben fer-ho a la seu prisera de Gran Via 32. Són uns veritables mestres en manejar al seu favor els treballs de camp i ho han tornat a demostrar "ridiculitzant" a qui ha estat el seu caixa de reclutament durant tants anys. A García ja li van fer el mateix quan va tocar el dos a Antena 3 Ràdio, i quan el butà, Martin Ferraz, Luis Herrero i el pobre Antonio Herrero se'ls van pujar a les barbes, se'ls van carregar per la via de la compra de la feble voluntat del Comte de Godó, que va lliurar la gestió de les seves emissores d'Antena 3 Ràdio a canvi de diners. Avui a aquesta etapa de la nostra història radiofònica se la coneix com "l'antenicidi".


A Onda Cero, en canvi, en aquesta onada de l'EGM, no li ha resultat rendible la marxa de Carlos Herrera. És a dir, que no han pogut fer el mateix, i això que a la casa matriu està Silvio González, un CEO que sap de les destreses de la SER, la seva antiga casa, més que ningú. Al final, la COPE els ha menyspreat, posant-li una espelma a Sant Prudenci, i ha pogut "salvar" la seva inversió milionària amb una lleugera pujada creant expectatives de millors temps i també aconseguint posicionar força bé a la seva gent d'esports, especialment en els dissabtes, dia en què els de PRISA s'han vist obligats a "maquillar" la seva pèrdua de lideratge, davant els seus exempleats Castaños i González, que també han humiliat al pobre de la Morena i altres companys Ares i Taboada.


En això de l'EGM, el més llest del lloc sempre ha estat la SER, que a més de tenir la millor cobertura de les privades, es coneix amb detall com es fan els treballs de camp del famós Estudi, que és el que gràcies a les Agències , li salva el gruix del seu compte d'explotació i sobretot, l'honor de tot el GRUP PRISA, molt perdut en la seva crisi financera i bastant tocat en les seves influències polítiques.


A mi, personalment, m'agrada que Júlia Otero segueixi mantenint el tipus, i que Colmenarejo es bata el coure en condicions d'inferioritat estadística amb HORA 25, que ja és l'ombra del que en el seu dia va ser aquest programa emblemàtic amb el plorat Carlos Lamas. Fins Ramoneda sona a apèndix molest amb l'acabat d'estrenar retallada horari de les 23.30. D'altra banda, les segones veus matineras d'Onda Cero i la Ser, entengui Joan Ramon Lucas i Gemma Nierga, aguanten amb dignitat la seva difícil tasca de guardar-li l'esquena als seus companys de programa, tot i que, segueixo creient, que el seu èxit mediàtic i valor professional està molt desaprofitat per les seves pròpies empreses.


A Ràdio Nacional Ràdio 1, com sempre, l'EGM li ha perdut el respecte i la tracta molt malament, quan és la cadena que, sense publicitat, arriba a qualsevol racó d'Espanya on a les altres no se les escolta tècnicament, llocs pels que, casualment, no passen els "desconeguts" enquestadors de l'EGM. I el pitjor és que els successius governs a través de la Secretaria d'Estat de Comunicació permeten el frau, any rere any, i no fan res per evitar-ho. Pel que es dedueix que és més còmode pactar amb les privades i abandonar a grans professionals a la sort dels que manegen l'EGM amb més fortuna que ells. Un error, un immens error, que tots els que coneixem l'EGM sabem i que ningú denúncia.


Sobre les musicals, poc més que parlar, excepte a partir dels dos de cap. Primer, els 40 de la Ser; segons Cadena Dial de la Ser i després, com a premi de consolació els despertadors de la COPE i Onda Cero. És a dir, les engrunes, que per a més inri, també han de competir ocupant bona part de l'audiència residual, amb dos productes SER de segon nivell, és a dir: M-80 i Ràdio Olé, perquè, clar això dels drets d'autor i dels concerts és una pasta gansa i els temps no estan ni per compartir la sopa boba.


Un punt i a part mereixen les dades de Catalunya, on l'amic i soci Comte Godó amb el seu RAC1 s'ha quedat amb l'audiència independentista, en detriment d'una Catalunya Ràdio que ha deixat de ser la ràdio nacional de Catalunya de referència per convertir-se el Gramma del Govern català en el qual segueix invertint un dineral. Naturalment, la gent ha preferit, com en el cas d'Esquerra Republicana, comprar el "original" i abandonar al "succedani" que, onada a onada, perd milers d'oients. Com es diu en la cobla: Pena, penita, pena ...

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH