dilluns, 24 de febrer de 2020

Shylock era una dona

Manuel Fernando González Iglesias

MartaFerrusola


Estic d'acord amb alguns col·legues que creuen que després de la detenció i enviament a la presó sense fiança del fillol dels Pujol i Ferrusola, l'Estat espanyol ha iniciat el seu compte enrere per a barallar amb el Codi Penal a la mà contra el procés que instigués Jordi Pujol i Soley, un ex president de la Generalitat que, pot fins i tot ser enviat també a la presó. No obstant això, hi ha una cosa que em crida l'atenció en tot aquest tremend embolic que ens desassossega als catalans i és el poder comprovar com la Justícia s'assabenta tan tard d'obvietats que la gent coneix fa ja força temps.


El que ara el jutge De la Mata ens anunciï que Marta Ferrusola podria ser el motor de l'economia familiar i per tant, la responsable de "la moguda" dels diners de marit i fills més del seu propi és una cosa que, fins a el marginal barri de la Mina, el coneixia fins al Tio Chato, el Patriarca gitano del barri on Baltasares o Pelúos gaudeixen de merescuda fama policial.


A mi, personalment, quan em va visitar a Madrid fa uns anys un col·laborador "molt directe del llavors President Pujol", després dels successos de ONDA CERO que em van costar l'acomiadament com a director de la cadena a Catalunya perquè em vaig oposar a la sortida de Julia Otero, em va explicar, quan li vaig preguntar "el per què seguia al costat del President quan ja se sabia que no anava a continuar", que ho feia per lleialtat ja que la seva dona i els seus fills, en ser l'últim mandat, s'havien lliurat de manera voraç i indiscriminada a fer negocis amb benefici per a la família, i ell no volia que la imatge del patriarca es deteriorés irremissiblement, alguna cosa, que, per desgràcia, va a succeir sense cap dubte.


Quan Marta Ferrusola cap negocis amb el seu "floristeria" o reparant els camps de futbol, tots miràvem a una altra banda, ia més no ens molestava molt aquella frase de "aixó és una dona". Avui, la mateixa, és una pesada llosa que se'ns ha caigut a sobre als quals no vam ser capaços de denostarla i, però, sabíem que la senyora Marta era el genuí Shylock del "Mercader de Venècia" en versió femenina. El seu marit es dedicava a la política i ella als negocis familiars. Aquest fet conegut per la societat barcelonina durant bastants anys és ara el "gran descobriment de la seva Senyoria" en la versió andorrana de l'assumpte.


Perquè vegin vostès. El lenta que va la Justícia a Espanya per a alguns i el ràpida i contundent que sempre va per als més pobres.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Més autors

Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH